8 mei 2012

Mac OS X: Mobiele data besparen met Safari

Wanneer je in het bezit bent van een MacBook en regelmatig met behulp van een openbaar of mobiel netwerk verbinding moet maken, dan kan het wel eens voorvallen dat je op een 'traag' netwerk terecht komt. Safari zal minder soepel de gegevens verwerken en kan soms erg lang duren voordat je de webpagina te zien krijgt.

Je kunt er dan voor kiezen om alleen de webpagina op te halen zonder de aanwezige afbeeldingen. Een afbeelding zorgt er al snel voor dat je veel KB's dient de downloaden om een webpagina optimaal weer te geven. Door deze uit te schakelen bespaar je niet alleen KB's van je databundel, maar ook een hoop tijd met het laden van de webpagina.

Via de voorkeuren van safari kun je de afbeeldingen uitschakelen. Ga hiervoor naar:

Safari ▸ Voorkeuren… ▸ Weergave

Schakel de optie 'Afbeeldingen weergeven wanneer de pagina wordt geopend' uit.

voorkeuren van safari

Zodra je de optie hebt ingeschakeld worden alle webpagina's opgehaald zonder afbeeldingen, wanneer je vermoed dat er een afbeelding zich bevind op de webpagina kun je wel nog met behulp van een rechtermuisklik de optie 'open afbeelding in nieuw venster/tabblad) selecteren en kun je als nog de afbeelding bekijken. Hierdoor worden de afbeelding één voor één opgehaald in plaats van allemaal op hetzelfde moment.

Wanneer je de optie opnieuw activeert worden automatisch de afbeeldingen weergegeven in sommige gevallen dien je de webpagina opnieuw te verversen, dit kun je doen met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + R.

Geen baanbrekende tip, maar wel erg handig als je geregeld gebruikt maakt van een dataverbinding of een trage openbare internetverbinding.

Meer tips voor Safari kun je hier terugvinden.Reacties


  • Jan Aukes

    9 mei 2012 om 18:17

    In de tijd van de trage inbelmodems gebruikte ik deze functie ook. Dat was toen ook geen overbodige luxe.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!