1 december 2016

Onmisbaar voor de nieuwe MacBook Pro: Moshi’s USB-C Multiport Adapter

Na de introductie van de MacBook Pro was de aanwezigheid van alleen maar USB-C poorten een bron van discussie. Apple heeft besloten om vooruit te kijken en de oude USB poorten te verwijderen. Oude technieken moeten ruimte maken voor nieuwe, Apple is hiermee vaak de eerste, zo waren ze in het verleden de eerste die de floppydisks en dvd/cd-rom spelers lieten verdwijnen. Technologie waar vandaag de dag bijna niemand meer gebruik van maakt.

Bij het afscheid nemen van een bepaalde technologie beland je altijd in een soort van transitie periode. In het geval van de afgeschafte poorten betekent dit dat je adapters nodig zult hebben om de oude op de nieuwe technology te laten werken. Wil je bijvoorbeeld een USB 2 of 3 memorystick willen aansluiten op een USB-C poort dan heb je een adapter nodig.

moshi-usb-c-adapter

De komende tijd als de nieuwe MacBook Pro's hun weg vinden naar de eindgebruikers zullen er door verschillende fabrikanten een keur aan USB-C adapters op de markt worden gebracht. Een fabrikant die al een compleet assortiment aan USB-C adapters heeft is Moshi. De afgelopen tijd hebben we de USB-C Multiport Adapter van Moshi getest. Deze Multiport Adapter maakt het mogelijk om traditionele USB apparaten en Beeldschermen via HDMI aan te sluiten op je splinternieuwe MacBook Pro.

De adapter ziet er mooi uit en is gemaakt van het zelfde materiaal als je MacBook, verkrijgbaar in de kleuren, grijs, goud en roségoud (de kleuren waarin de MacBook 12" beschikbaar is). Helaas ontbreekt voorlopig nog de spacegrijze kleur. Met behulp van een stevige uitvouwbare kabel kun je de Multiport adapter aansluiten op de USB-C poort van je MacBook en handig opbergen.

De belangrijkste functies van de MultiPort adapter

USB 3.1 poort: Wil je een standaard USB muis, cardreader, memory stick of harddisk aansluiten op je MacBook geen probleem. De USB poort ondersteund USB 3.1 en alle lagere versies. USB 3.1 ondersteund data transfer tot 5 Gbps en meerdere kanalen digitale audio output. Natuurlijk kun je deze poort ook gebruiken om een USB hub aan te sluiten.

HDMI poort: Verbind je MacBook Pro via USB-C met een externe monitor of TV via HDMI 1080p (60Hz) of 4K (30Hz), de verbinding is HDCP-compatible en ondersteunt hierdoor ook beveiligde content.

USB-C pass-through: Via de adapter kan je MacBook snel worden opgeladen tot 60W. Zeer handig is de 'Smart LED charging indicator' op de Multiport adapter. Deze geeft aan of het opladen van de MacBook is voltooid (ook als de MacBook gesloten is) op dezelfde manier als de voormalige MagSafe connecters. Dit is ontzettend handig omdat er geen laad indicator meer aanwezig is op de nieuwste generatie MacBooks.

Moshi's USB-C Multiport Adapter kopen

De Moshi's USB-C Multiport Adapter hebben we enkele weken getest op een MacBook en MacBook Pro met USB-C poorten. Het apparaat doet exact wat het moet doen, het herkent alle aangesloten apparaten zonder problemen en maakt het mogelijk om gebruik te maken van oudere USB apparaten. Iets waar goedkope chinese varianten nog wel eens moeite mee hebben.

Bezit je een nieuwe MacBook of MacBook Pro met alleen USB-C poorten dan is de Moshi's USB-C Multiport Adapter een zeer handig 3 in 1 apparaat dat ook nog eens de looks van een MacBook heeft. Voor een adapter van dergelijke kwaliteit moet je wel flink de buidel tasten, het apparaat kost rond de € 79,00.

Meer informatie en beschibaarheid bezoek moshi.com.Reacties


 • Berend

  1 december 2016 om 17:07

  Het grootste gemis van deze adapter is aansluitmogelijkheid voor twee externe monitoren. Zijn er alternatieven? (Bovendien een ethernet aansluiting had een prettige bijkomstigheid geweest).

 • PE

  2 december 2016 om 8:11

  CableCreation USB 3.1, je kan onderhandelen over de prijs ik had die voor mij voor $67 blijkbaar nu erg gewild .

 • Schinkel

  3 december 2016 om 18:24

  Deze adapter is een stuk goedkoper en heeft enkele voordelen: meer usb-poorten én een sd-slot. Komt bovendien in alle kleuren van de nieuwe MacBooks.
  Heb hem besteld, maar nog niet kunnen testen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!