2 december 2016

macOS SierramacOS Sierra: Verkeerd gekoppelde gezichten verwijderen uit Personen

Foto's voor OS X logo

Sinds macOS Sierra is de Foto's applicatie superslim, de app doorzoekt al je foto's en video's en worden tegelijkertijd uitgebreid gescand en geanalyseerd. Hierdoor kan de gebruiker zoeken naar foto’s met bergen, bepaalde dieren, objecten, etc. (meer info).

Tijdens het analyseren kijkt macOS ook welke personen en gezichten er op de foto staan, deze worden dan gegroepeerd en kun je terugvinden in het nieuwe album 'Personen'. In de meeste gevallen worden alle gevonden gezichten goed gekoppeld aan de desbetreffende persoon. Toch kan het zijn dat macOS het mis heeft, dit kun je gelukkig eenvoudig oplossen.

Verkeerd gekoppelde gezichten verwijderen uit Personen

• Open Foto’s
• Navigeer naar het tabblad 'Albums' of navigatiekolom
• Open het album 'Personen'

Open de persoon die een verkeerd gekoppeld gezicht heeft gekregen. Klik met een secundaire klik op de foutieve foto en kies in het context-menu voor '[Naam] staat niet op deze foto'

Verkeerde personen verwijderen in Foto's

Direct worden de gekoppelde gezichten verwijderd en geplaatst in het ‘Voeg toe-venters’. Het is niet mogelijk om het gevonden gezicht volledig te verwijderen. In macOS is het momenteel alleen nog maar mogelijk gezichten te verbergen of negeren en helaas niet te verwijderen.

Let op, verwijder geen foto's uit het album via de delete-knop of de 'Verwijder' optie. Dit resulteert in het geheel verwijderen van je foto in de foto-bibliotheek. Klik hier om bovenstaande toe te passen in iOS.

Lees ook: Handmatig personen (gezichten) toekennen aan personenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: