12 november 2016

iOS 10iOS 10: Verkeerd gekoppelde gezichten verwijderen uit Personen

foto iOS app

Sinds iOS 10 is de Foto's applicatie superslim, de app doorzoekt al je foto's en video's en worden tegelijkertijd uitgebreid gescand en geanalyseerd. Hierdoor kan de gebruiker zoeken naar foto’s met bergen, bepaalde dieren, etc. (meer info).

Tijdens het analyseren kijkt iOS ook welke gezichten er op de foto staan, deze worden dan gegroepeerd en kun je terugvinden in het nieuwe album 'Personen'. In de meeste gevallen worden alle gevonden gezichten goed gekoppeld aan de desbetreffende persoon. Toch kan het zijn dat iOS het mis heeft, dit kun je gelukkig eenvoudig oplossen.

Verkeerd gekoppelde gezichten verwijderen uit Personen

• Open Foto’s
• Navigeer naar het tabblad 'Albums'
• Open het album 'Personen'
• Tik op de persoon die een verkeerd gekoppeld gezicht heeft gekregen
• Tik in het nieuwe geopende venster op ‘Selecteer’.

verkeerd gekoppelde gezichten verwijderen uit iOS personen

Tik nu één of meerdere foto’s aan die verkeerd gekoppeld zijn aan deze persoon. Daarna moet je tikken op de deelknop (vierkant met pijl omhoog) in de knoppenbalk. Veeg nu in de onderste rij naar links of rechts, kies vervolgens voor de optie ‘Niet deze persoon’.

Direct worden de gekoppelde gezichten verwijderd en geplaatst in het ‘Voeg toe-venters’. Het is niet mogelijk om het gezicht volledig te verwijderen. In iOS is het momenteel alleen nog maar mogelijk gezichten te verbergen of negeren en niet te verwijderen.

Lees ook: Personen beheren in Foto’s voor macOSReacties


  • AlbertTCB

    13 november 2016 om 12:06

    Worden deze wijzigingen ook via iCloud gesynced met bijv Apple Photos op de Mac en AppleTV?

  • Wesley Fabry

    13 november 2016 om 13:08

    Neen, dat moet allemaal los van elkaar gebeuren. Op de TV is dat niet mogelijk en worden deze wel gebruik van iOS vermoed ik.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!