13 november 2016

iOS 10Kleine wijzigingen in iOS 10 (#3)

iOS 10 tips logo

Automatisch verbeteren van foto's

Ook in iOS 10 kun je eenvoudig foto's bewerken door deze automatisch te verbeteren. Toch is er iets gewijzigd aan deze optie. Foto's houdt namelijk met meerdere factoren rekening waardoor het automatisch verbeteren een nog beter resultaat geeft.

Open een foto in de Foto's applicatie en tik op de drie horizontale strepen met bolletjes. Tik daarna op de toverstaf om het automatisch verbeteren te activeren en toe te passen op de foto.

Nieuwe stemmen voor Voice Over

Gebruik je de Voice Over-functie op je iPhone of iPad (stembediening) dan heb je vanaf iOS 10 ook een vrouwelijke stem als keuze. Claire is toegevoegd aan het lijst van Nederlandse stemmen. Voorheen had je alleen de keuze tussen Xander (Nederland) en Ellen (Vlaams). Wellicht kunnen we later in iOS 10 of 11 deze stem ook kiezen voor Siri. De stem kun je aanpassen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Voice Over ▸ Spraak ▸ Tik op de download-wolk naast 'Claire' om de stem te downloaden en te gebruiken.

Lees ook: Siri en Voice Over (stembediening) uitschakelen op het toegangsscherm

Kleine wijzigingen in iOS 10 deel 3

Gekopieerd adres bekijken in Kaarten

Wanneer je in Safari, Berichten of andere app in iOS een adres kopieert kun je deze meteen raadplegen in de Kaarten applicatie. iOS 10 onthoudt namelijk het adres in het klembord en kan deze onmiddellijk opvragen in de Kaarten applicatie zonder dat je deze moet plakken. Kopieer het adres en navigeer naar de Kaarten app. Open het zoekveld (veeg omhoog) en tik in de lijst op het gekopieerde adres.

Muziek blijven luisteren tijdens het maken van een foto

In voorgaande versies van iOS was het altijd zo wanneer je de camera applicatie opende direct de muziek stopte met afspelen. Vanaf iOS 10 kun je gewoon tijdens het maken van foto's verder muziek blijven luisteren. Alleen bij het opnemen van een video wordt de muziek gepauzeerd. Wanneer je de camera app afsluit zal de muziek weer hervatten.

Lees ook: Snel nummers en contacten bellen vanaf het toegangsscherm

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 10!
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


 • Peter

  13 november 2016 om 12:58

  Automatische verbeteren van foto’s is een leuke tip, maar helaas krijgen de verbeterde foto’s allemaal dezelfde naam nl.: FullSizeRender.jpg. Dat is niet erg handig als je de foto’s wilt opslaan op iCloud Drive.

 • Wesley Fabry

  13 november 2016 om 13:07

  @peter dan exporteer je ze door te slepen. Om de optimale kwaliteit te bewaren kun je ze het beste op deze manier exporteren: https://www.appletips.nl/hoe-fotos-exporteren-uit-fotos-voor-os-x/

 • Peter

  13 november 2016 om 21:18

  @wesley ik heb het over iOS 10 en niet over slepen in OS X. Waar jouw tip ook overgaat. Op mijn iPhone sleep ik niet de foto’s naar iCloud Drive.

 • Wesley Fabry

  13 november 2016 om 21:29

  @peter dom van mij, was een iOS-tip. Hmmm in iOS klopt dit en is het niet mogelijk dit aan te passen, tenzij handmatig in iCloud Drive zelf 😔

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!