13 november 2016

macOS SierramacOS Sierra: Markeringen aanbrengen op afbeeldingen in Notities

Notities os x icon

Net zoals in Mail en Foto's kun je vanaf macOS Sierra ook markeringen, aantekeningen en tekeningen aanbrengen op afbeeldingen in Notities. Hierdoor kun je snel iets duidelijk maken op een toegevoegde afbeelding.

Je zult deze functie misschien niet zo snel gebruiken bij toegevoegde vakantiefoto's. Maar het is bijvoorbeeld wel handig als je een plattegrond hebt toegevoegd aan een notitie. De optie is standaard geactiveerd en kan geraadpleegd worden in Notities vanaf macOS Sierra.

Markeringen toevoegen in Notities

• Open de Notities applicatie
• Voeg een afbeelding toe (dit kan door deze te slepen)
• Plaats de muisaanwijzer op de afbeelding
• Klik in de rechterbovenhoek op het ⌄-teken
• Kies voor 'Markering' om deze optie te openen

Markeringen toevoegen aan foto's in Notities

Onmiddellijk wordt de markering-functie (annoteer) geactiveerd en kun je allerlei aanpassingen maken. De keuze is ruim, tekst, pijlen, strepen en je kunt zelfs je eigen figuren tekenen via de schetsknop (potlood met gebogenlijn). Dankzij de slimme functies kan macOS jouw tekenstijl volgen en bijvoorbeeld een getekende pijl omzetten naar een strakke pijl.

In de knoppenbalk vind je alle mogelijke opties terug zoals het toevoegen van tekst, aanpassen van kleur, lettertype en meer. Een handtekening toevoegen kan via de gelijknamige optie (te herkennen aan de krabbel), vervolgens kun je een handtekening zetten via het trackpad of een handtekeningen ‘inscannen’ via de camera. Klik op 'Gereed' om de aanpassingen te bewaren en de markeringen te synchroniseren via iCloud. Let wel, deze optie is alleen beschikbaar voor iCloud gebruikers.

Lees ook: Samenwerken aan notities vanaf iOS 10 en macOS Sierra

Een compleet nieuwe Mac dankzij macOS Sierra.
Klik hier voor een overzicht van alle macOS tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!