13 november 2017

High Sierra: Notities pinnen (vastzetten)

De Notities applicatie is de afgelopen jaren uitgebreider en stukken professioneler geworden. Apple voegt in macOS High Sierra enkele nieuwe opties toe. Zo kun je notities pinnen en worden deze vastgezet boven aan de lijst.

Goed om te weten: Voor alle nieuwe opties heb je een iCloud account nodig. Gebruik je bijvoorbeeld Notities in combinatie met een gmail-account dan werken deze opties niet. Daarnaast werken de opties wel als je Noties alleen lokaal gebruikt. Dit heeft waarschijnlijk met de synchronisatie te maken, iets wat bijvoorbeeld gmail niet ondersteund.

Notities pinnen in Notities voor Mac

• Open de Notities applicatie
• Navigeer naar een notitie en open deze
• Klik in de menubalk op 'Archief'
• Kies voor 'Maak notitie vast'

Notities pinnen en vastzetten in macOS High Sierra

De notitie wordt onmiddellijk vastgezet aan de bovenkant van de lijst met notities. Je kunt een notitie ook pinnen door met een secundaire klik (rechtermuisknop) te klikken op de notitie en te kiezen voor 'Maak notitie vast' Via beide procedures kun je de notitie loskoppelen.

Ook toe te passen in iOS 11

Wanneer je de notities vastzet worden ze ook in deze gedaante gesynchroniseerd met je iPhone en/of iPad met iOS 11 of nieuwer. Vanaf iOS 11 kun je namelijk ook notities pinnen. Veeg in de lijst van links naar rechts over de notitie om deze vast te zetten, via dezelfde handeling kun je dit ongedaan maken.

Lees ook: Eenvoudig iCloud bestanden delen en samenwerken

Nieuwe functies voor je Mac dankzij macOS 10.13 High Sierra.
Klik hier voor een overzicht van alle High Sierra tips


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: