27 november 2016

macOS SierramacOS: Touch ID gebruiken op een MacBook Pro

Touch ID macOS logo

De nieuwe MacBook Pro bevat niet alleen de gloednieuw Touch Bar, maar ook Touch ID. Dit is een vingerafdrukscanner waarmee je eenvoudig je Mac mee kunt ontgrendelen. Daarnaast kun je hiermee ook aankopen verrichten in bijvoorbeeld de iTunes Store of via Apple Pay.

Moet je bijvoorbeeld in Systeemvoorkeuren je Mac ontgrendelen (hangslot) dan kun je dit ook doen met Touch ID. De vingerafdrukscanner zit rechtsboven verwerkt in de aan/uit knop rechts in de Touch Bar. Tijdens het activeringsproces van je Mac werd er al gevraagd om Touch ID te configureren. Heb je dit niet gedaan of wil je iets wijzigen dan kun je dit eenvoudig ook achteraf doen via de instellingen van je Mac.

Touch ID instellen op een Mac

• Open  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar het voorkeurenpaneel 'Touch ID'
• Klik op de plus-knop om een nieuwe vingerafdruk toe te voegen
• Vul je wachtwoord in om deze te kunnen toevoegen
• Leg je vinger op de vingerafdrukscanner (aangeduid op het Touch Bar)
• Volg de aanwijzingen op het scherm

Touch ID instellen en gebruiken op een Mac

Je kunt maximaal drie vingerafdrukken toevoegen aan macOS per gebruiker. Om een afdruk te verwijderen is het voldoende om je muisaanwijzer op de afdruk te plaatsen in Systeemvoorkeuren. Klik daarna op het kruisje. Door onder de afdruk te klikken op de tekst is het mogelijk de naam van de afdruk aan te passen. Onderaan dit venster vind je terug wat je op dit moment kunt doen met Touch ID. Schakel de opties uit die je niet wilt gebruiken.

Vingerafdruk gebruiken bij ontgrendelen

De vingerafdrukscanner zal je vooral gebruiken om in te loggen op je Mac. Op de Touch Bar wordt aangegeven dat je jouw vinger op Touch ID moet leggen om deze te scannen. Gebruiken meerdere personen de Mac dan zal aan de hand van de vingerafdruk de desbetreffende gebruiker worden ingelogd. Op deze manier kun je ook aankopen bevestigen, notities ontgrendelen of je wachtwoord invoeren.

Lees ook: De Touch Bar aanpassen naar eigen voorkeuren


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


 • Remy

  21 december 2016 om 18:12

  Vraagje, bij het inloggen geeft mijn macbook Pro met touch ID alsnog doe graag om mijn wachtwoord in te typen. In de instellingen is deze wel aangevinkt.
  Is iemand hier al bekend mee?\

  M.v.g. Remy

 • Wesley Fabry

  22 december 2016 om 10:55

  @Remy dat zou niet de bedoeling kunnen zijn. Kun je het beste je vingerafdruk verwijderen en opnieuw toevoegen. Hopelijk helpt dat.

Een reactie toevoegen: