23 juni 2011

Mail: Extra notificaties voor binnenkomende e-mail

De meeste Mac OS X gebruikers maken maar heel weinig gebruik van de Regels (rules) in OS X Mail. Deze regels kunnen echter heel erg handig zijn, zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je inkomende e-mail uit te sorteren en in bepaalde mappen plaatsen.

Het is ook mogelijk om extra notificaties te activeren op het moment dat er een e-mail van een bepaalde contactpersoon of een e-mail met een specifiek onderwerp wordt ontvangen. Je kunt voor de notificatie gebruik maken van geluidseffecten, een achtergrondkleur en het 'bouncen' van het Mail icon in het Dock.

De regels en bijbehorende notificaties kun je configureren via het menu:

Mail ▸ Voorkeuren ▸ Regels

Als je bijvoorbeeld een e-mailbericht ontvangt van Steve Jobs dan wil je dat natuurlijk direct weten en zeker niet missen. In het onderstaande voorbeeld controleren we alle binnenkomende e-mails op het adres van de afzender, wanneer hierin 's.jobs@apple.com' voorkomt activeren we een drietal notificatie acties.

We laten het Mail icon in het Dock stuiteren (bouncen), geven de e-mail header een lichtblauwe achtergrondkleur en spelen het 'Submarine' geluid af. In plaats van een regel op basis van de afzender kun je ook een notificatie uitvoeren op een bepaald onderwerp of de inhoud van de e-mail.Reacties


 • leon

  23 juni 2011 om 10:03

  Vreemd is alleen bij dit (wat ik trouwens al een hele tijd gebruik) dat het afspelen van geluid soms pas enkele minuten na het binnenkomen van de mail gebeurt … Terwijl de rest van de rule wel al uitgevoerd is.

 • Wouter

  23 juni 2011 om 11:05

  Is er iemand die me kan vertellen hoe je een lees- en/of ontvangstbevestiging stuurt bij mail???

 • Michaël

  23 juni 2011 om 13:19

  @Wouter: Kijk hier eens
  http://www.appletips.nl/os-x-mail-ontvangstbevestigingen-activeren/

 • Roy

  23 juni 2011 om 15:09

  Goede functie dit.
  ik heb dit nu toegepast op prioriteit, en e-mails van vrienden/familie.
  Maar heb nog wel wat ideen in gedachten die handig zijn.

 • PVdA

  25 juni 2011 om 7:23

  Een beetje off topic, maar een vraag.

  Ik heb twee mailadressen in m’n mail staan. Soms stuurt hij berichten van het ene adres, terwijl mail zelf aangeeft dat het van het andere adres is. Iemand een idee/oplossing?

 • Astrid

  29 juni 2012 om 15:31

  Halllo, wij organiseren de mail op prio door de rode vlaggetjes aan te zetten. Nu de vraag (het antwoord zal wel simpel zijn maar ik kom er niet uit) hoe kan ik op de iPad de mail sorteren op vlaggetjes. Iemand een idee??

Een reactie toevoegen: