11 oktober 2011

Mail: Het geadresseerdenoverzicht kopiëren naar een andere Mac

De standaard Mail applicatie in Mac OS X onthoud alle geadresseerden waarnaar een e-mail is gestuurd. Wanneer je in het ‘aan:’-veld een naam begint te typen dan wordt er geprobeerd om deze automatisch aan te vullen vanuit het geadresseerdenoverzicht. Dit overzicht kun je bekijken via de menu optie: Weergave > geadresseerdenoverzicht.

Mocht er iemand in het overzicht voorkomen die je wilt verwijderen dan is dat mogelijk met behulp van de knop ‘Verwijder uit lijst’. Het venster geeft je tevens de mogelijkheid om contactpersonen toe te voegen aan het Adresboek.

Wanneer je een nieuwe Mac hebt gekocht en deze wilt gaan gebruiken met een schone installatie, dan raak je vanzelfsprekend het geadresseerdenoverzicht kwijt. Als je dit niet wilt dan kun je deze handmatig verplaatsen naar je nieuwe Mac.

Ga naar Finder ▸ Ga ▸ Ga naar maap en kopieer het onderstaande path in het venster:

~/Library/Application Support/AddressBook/

In deze map is het bestand ‘MailRecents-v4.abcdmr’ aanwezig, deze bevat het geadresseerdenoverzicht. Door dit bestand in dezelfde map terug te plaatsen op een andere Mac heb je na het herstarten van de Mail app direct de beschikking over de contactpersonen.Reacties


 • guillaume

  11 oktober 2011 om 10:32

  Zeer mooie tip!

 • Guy van der Kolk

  11 oktober 2011 om 10:37

  Je kunt ook gewoon -zelfs al is je adresboek verder leeg- een archief maken via Archief>Exporteer>Adresboek archief. Als je deze inlaad, dan is ook je geadresseerdenoverzicht weer terug.

 • ZenGenie

  11 oktober 2011 om 11:32

  Handige tip. Ik heb Engels als taalinstelling en bij mij zit het “Geadresseerdenoverzicht” (Previous Recipients) onder menu optie Window (Venster).

 • fritspolak

  11 oktober 2011 om 23:00

  Bij mij zit in de Nederlandse versie van MacOS X Lion het Geadresseerdenoverzicht ook onder menu-opti4 “Venster”. Is dit misschien onder Lion veranderd?

 • Nans

  17 oktober 2011 om 19:40

  Is dit ook op één of andere manier terug te vinden in de iPhone en iPad ?
  Groetjes,
  Nans

 • saskia

  17 oktober 2011 om 20:31

  De lijst met geadresseerdenoverzicht staat niet onder weergave maar onder venster

 • LiGielen

  20 januari 2014 om 15:04

  In Mavericks werkt dit niet. Sterker nog: ik kan alle bestandjes met .abcdmr verwijderen en de Mail blijft het huidige geadresseerdenocerzicht tonen.

  De adressen importeren in je adresbook heeft ook geen resultaat op het overzicht.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!