8 juni 2013

Mail plugins geschikt maken voor OS X 10.8.4

mail at2In bijna iedere update van OS X krijgt de standaard Mail applicatie de nodige bugfixes en verbeteringen. Hierdoor keeft de Mail applicatie een nieuw versie nummer en zulllen in veel gevallen geïnstalleerde mail plugins (bundles) zoals Headers, Letterbox en Mailtabs niet meer werken.

In de info.plist van een mail plugin wordt aangegeven met welke versies van de mail applicatie deze compatible is, dit gebeurd met behulp van een 'Supported Plugin Compatibility UUID'. De UUID van de mail applicatie is verschillend per OS X versie. In veel gevallen worden de plugins snel door de ontwikkelaars geupdate met de nieuwe UUID, in sommige gevallen kan het iets langer duren.

Mocht een mail plugin niet meer werken onder bijvoorbeeld OS X 10.8.4, welke deze week is gereleased door Apple. Je kunt ook zelf de UUID toevoegen aan de info.plist van een mail plugin waardoor deze ook werkt onder OS X 10.8.4.

Allereerst hebben we de correcte UUID van de huidige Mail applicatie nodig, deze kun je achterhalen met het onderstaande twee Terminal commando's:

defaults read /System/Library/Frameworks/Message.framework/Resources/Info PluginCompatibilityUUID
defaults read /System/Library/Frameworks/Message.framework/Resources/Info PluginCompatibilityUUID

Onder OS X 10.8.4 krijg de onderstaande twee UUID's:

19B53E95-0964-4AAB-88F9-6D2F8B7B6037
2183B2CD-BEDF-4AA6-AC18-A1BBED2E3354

De UUID's moeten we toevoegen aan de mail bundles die zijn uitgeschakeld, deze bundles worden door OS X naar de onderstaande map verplaatst:

~/Library/Mail/Bundles (Disabled)

Open in deze map de gewenste mail plugin (control + klik ▸ Toon pakketinhoud) en ga naar de map Contents, hierin vind je de info.plist, open deze met een Tekst editor, aanrader: TextWrangler (gratis!).

Ga in info.plist opzoek naar: '<key>SupportedPluginCompatibilityUUIDs</key>' en voeg hierna de twee nieuwe string UUID's aan toe, sla de wijzingen op.

Screencapture 2013-06-07 om 10.27.27

Verplaats hierna de plugin van de map '~/Library/Mail/Bundles (Disabled)' naar '~/Library/Mail/Bundles' en herstart de Mail applicatie.

De plugin zal nu weer beschikbaar zijn in de Mail applicatie, natuurlijk kan het voorkomen dat de plugin niet meer 100% werkt. In dat geval zul je moeten wachten op een geupdate versie van de ontwikkelaar. In de meeste gevallen zal de plugin echter zonder verdere problemen werken.Reacties


 • Floor

  8 juni 2013 om 9:21

  Top, werkte ook perfect voor TruePreview (http://christianserving.org/project/truepreview).

 • Martin van R.

  8 juni 2013 om 10:23

  MailTabs was/is al niet compatible met Lion; dan zal die vermoedelijk ook niet onder ML (die ik – nog – niet heb) kunnen werken. Dan is er volgens mij ook niets te repareren voor die app.

 • sredlums

  8 juni 2013 om 17:49

  Eindelijk weer eens een post zonder ‘, echter’ in de eerste zin, en ook nog eens van goede kwaliteit. Ah, het is van Richard zelf, dat verklaart een hoop…

 • Mark

  8 juni 2013 om 18:02

  @srediums Er staan nog wel wat taalfouten in het artikel, maar de inhoud, waar het om gaat, is inderdaad prima.

 • Roland

  9 juni 2013 om 1:54

  Ik krijg Truepreview niet werkend met deze fix. Mijn (Disabled map) is en blijft leeg…. Mail Act-on dan maar.

 • Patrick

  12 juni 2013 om 21:59

  is deze truuk er ook voor Maverick? ;-)

 • Patrick

  24 maart 2014 om 14:20

  Dit werkt ook onder 10.9 (10.9.3 geprobeerd) alleen voor mail nodig. Via commando :
  defaults read /Applications/Mail.app/Contents/Info PluginCompatibilityUUID

  Bij Message krijg je een error dat die niet meer bestaat.

  @appletips, eerste commando klopt niet.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!