8 juni 2013

Heads Up: Een interactieve game voor uren spelplezier

headsupiconIn deze moderne tijden is het altijd leuk om een wat 'Quality Time' met je vrienden, partner of familieleden te beleven. Dit kan uiteraard met een leuk spelletje dat interactief is en is uitgerust met vernieuwde speltechnieken. 'Heads up' is hier een bijzonder mooi voorbeeld van.

De presentatrice en cabaretière Ellen DeGeneres heeft dit spel bedacht en al menig malen toegepast in haar wereldberoemde TV-shows, eerst was dit met papieren kaartjes en later heeft ze hier een iOS app voor laten ontwerpen die in Amerika vrijwel onmiddellijk op nummer 1 binnen kwam in de iOS App Store.

Wanneer je de basiskennis van Engels bezit is dit spel en must play! De bedoeling is dat je je iDevice op je voorhoofd plaatst met het scherm naar je mede kandidaten toe. Vervolgens heb jij één minuut lang de tijd om te raden wat er op het scherm staat. Uiteraard kun jij dit niet zien en dienen je mede kandidaten hints te geven over het woord.

headsup

Zo moet je dieren, plaatsen, artiesten, muzieknummers, enzovoorts raden. Hierbij mag uiteraard het woord of een deel hiervan niet worden gebruikt en bij het spel 'Act it out' moet je de handeling, voorwerp, persoon, enzovoorts uitbeelden. Als je het woord correct hebt geraden dien je je iDevice naar voren te kantelen, 'passen' kun je doen door je iDevice naar achter te kantelen. Een hoog fun gehalte heeft de applicatie zeker en bovendien zit er nog een leuke extra verborgen in de App.

headuplig

Zo wordt alles gedurende het spel gefilmd, dit kun je achteraf bekijken en dat zal 100% zeker de nodige lachspieren trainen. Daarna kun je de video bewaren in je filmrol of delen op Facebook. De applicatie is te koop voor €0,89 en heeft standaard 7 categorieën aan boord, daarnaast kun je één categorie gratis aanschaffen en heb je nog keuze tussen 15 andere categorieën die je via in-app aankopen kunt aanschaffen.

Heads Up!
Heads Up!Categorie: Games, Entertainment, Word, Card
Ontwikkelaar: Warner Bros. Entertainment
iPad & iPhone  12+  96 MB DOWNLOAD  € 1.09

Meer leuke apps kun je hier terugvinden.Reacties


  • AppBuddy

    8 juni 2013 om 15:32

    Leuk om te zien :). Grappig dat je het ook kunt terug zien!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!