7 mei 2011

Mobiel internet op je iPhone in Griekenland

Wanneer je op vakantie gaat naar Griekenland wil je natuurlijk ook daar je iPhone gebruiken om foto's te versturen, sociale contacten te onderhouden en op de hoogte blijven van belangrijk Apple nieuws.

In Griekenland kun je relatief goedkoop gebruik maken van mobiel internet op je iPhone met behulp van Vodafone Griekenland. Voor 1€ ben je 24 uur online op basis van een 'fair use policy'. Zodra je na 04:00 gebruik maakt van de internet verbinding wordt er 1€ van je tegoed afgeschreven en ben je online tot 04:00 de volgende dag.

Koop een prepaid simkaart (5€) + beltegoed bij een lokaal Grieks Vodafone verkooppunt. Bij het verkrijgen van een simkaart dien je jezelf te identificeren met je paspoort of ID-kaart, dit is verplicht in Griekenland. Tevens moet er in de winkel een 'gebruikersovereenkomst' worden ondertekend. Het is belangrijk om ook direct tegoed te kopen, bij de simkaart zit namelijk standaard geen tegoed.

De simkaarten die worden verkocht door Vodafone Griekenland zijn in het standaard formaat, aangezien de iPhone ook in Griekenland zeer populair is hebben de telecomwinkels in de meeste gevallen een 'micro sim cutter' tot hun beschikking.

Plaats de simkaart in je iPhone, er verschijnt een zwart Vodafone welkomst scherm, tap op 'accepteer' om de Griekse Vodafone instellingen te accepteren op je iPhone.

Bel hierna naar het servicenummer 1252 om de simkaart te activeren op het netwerk. Je krijgt een Grieks menu te horen, selecteer optie 3 om te switchen naar de Engelse menutaal. Hierna kun je met optie 2 het tegoed opwaarderen.

Nadat het tegoed is geactiveerd kun je het mobiele internet activeren door eenmalig naar 1350 te bellen. Je krijgt een Griekstalige melding te horen met betrekking tot "mobile internet". Luister de gehele melding af, deze duurt ongeveer 1:40, automatisch wordt de verbinding verbroken. Schakel je iPhone geheel uit en weer opnieuw in.

Vanaf dat moment is je iPhone aangesloten op het internet. Mocht je geen verbinding krijgen controleer dan de APN instellingen, recentelijk hebben er namelijk wijzigingen plaatsgevonden bij Vodafone Griekenland.

Ga naar: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Netwerk ▸ Mobiele data

Controleer dat bij de mobiele data APN het volgende is ingevuld: internet.vodafone.gr

Wanneer je een oude simkaart hebt ontvangen dan staat er standaard webonly.vodafone.gr ingevuld, wijzig 'webonly' in 'internet'.

Hierna kun je zonder problemen genieten van mobiel internet tijdens je vakantie in Griekenland. Vergeet niet om je Nederlandse simkaart door te schakelen naar je Griekse nummer als je bereikbaar wilt blijven (Instellingen ▸ Telefoon ▸ Doorschakelen). De internationale landcode voor Griekenland is +30.

Afhankelijk van de dekking is de snelheid van de internetverbinding op het Vodafone netwerk over het algemeen zeer snel (tot maximaal 5MB). Nadat er 10MB aan data is verbruikt ontvang je een SMS en zal de snelheid worden teruggebracht naar een nog steeds zeer acceptabele downloadsnelheid van 768kb. Je wordt na de 10MB limiet niet geblokkeerd en je hoeft niet extra te betalen!

Met behulp van het informatienummer 1252 kun je controleren wat je huidige tegoed is, een opwaardeerkaart kun je zoals in Nederland op bijna iedere hoek van de straat kopen (kiosken, supermarkten, etc).

Natuurlijk zijn er in Griekenland meerdere mobiele providers. De Vodafone oplossing heb ik persoonlijk getest en werkte perfect! Mocht je dezelfde soort instructies hebben voor een ander land dan horen we dat natuurlijk graag!Reacties


 • JoM

  7 mei 2011 om 10:47

  Voordat ik al die stappen ondernomen heb is m’n vakantie al voorbij!

 • Vanstra

  7 mei 2011 om 11:33

  Top. Dank je. Zal zeker van pas komen als wij naar Kreta gaan deze zomer.

 • Ed

  7 mei 2011 om 11:35

  Weet iemand een prepaid oplossing voor frankrijk?

 • Leon

  7 mei 2011 om 14:26

  Weet iemand een oplossing voor iPad / iPhone voor Italië?

 • Richard

  7 mei 2011 om 14:45

  @Ed ik gebruik de pluk’n’play-pakket oplossing op m’n 13-inch MacBook Pro. Met Orange in Frankrijk en Vodafone of Cosmote in Griekenland. Gaat goed zo.

  Instellingen staan daar in de FAQ http://www.pluk-in.com/pluknplay/

 • Martijn

  7 mei 2011 om 17:27

  Tnx voor de tip, over 3 maanden gaan we naar Kreta en zullen zeker gebruik maken van je tip :)

  Wat betreft Italië, ik heb vorig jaar een prepaid sim gekocht van Vodafone. Ging perfect en viel wat prijs betreft ook heel erg mee. Heb voor 20 euro de hele vakantie kunnen internetten (10 dagen). Aanschaf komt overeen met het verhaal in Griekenland.

 • Exotic

  7 mei 2011 om 18:24

  Lol een snelheidverlaging na 10 MB.. Ik denk dat ik binnen een half uur over de 10 MB zit als ik het rustig aan zou doen.

 • Toh

  7 mei 2011 om 23:50

  Voor internet in het buitenland pakken we toch de droam
  http://www.droam.nl

 • Gerrit

  8 mei 2011 om 0:12

  Droam lekker verder:
  Op dit moment is er geen product beschikbaar voor Kroatië. Je kunt wel een offerte aanvragen.

  Fijne tip Richard. Dank.

 • Ger

  8 mei 2011 om 18:48

  Richard , Hartelijk dank voor de info !
  Over 6 weekjes zitten we ook op Kos !!

 • Hendriek Bartelds

  25 mei 2011 om 14:05

  Ik werk bij Droam en ik heb het heuglijke nieuws dat we steeds meer landen in kunnen met Droam. Data roaming in het buitenland met Droam geeft het voordeel dat je met meerdere apparaten tegelijk mobiel kunt internetten en dat je je eigen nummer kunt bewaren. In Griekenland werkt Droam goed en is dus een goede optie als je geen zin hebt zelf alle stappen wilt ondernemen.

  En laten we inderdaad verder droamen> Gerrit, vanaf vandaag kun je ook in Kroatie goedkoop mobiel internetten. Het is nog niet geupdate op http://www.droam.nl maar via een e-mail, tweet of reactie kunnen we het voor je regelen!

  Exotic> Bij droam zit je aan een Data limiet van 1 gigabyte, ik denk dat je hier mee wél heel lang kunt data roamen in het buitenland.

 • Vriend

  15 juli 2011 om 8:07

  Hallo, er is nog een manier om relatief goedkoop te blijven surfen tegen hoge snelheid in Griekenland. Het product heet ‘Kartointernet’ van Vodafone. Het kost 20 Euro voor 1GB dataverkeer geldig voor 20 dagen en gaat als volgt in zijn werk:

  Je koopt in een lokaal Vodafone verkooppunt een ‘kartointernet’ voor 20 Euro. Je moet je identiteitskaart tonen en een overeenkomt (in het Grieks) tekenen. Vervolgens activeren ze het product binnen de twee uur.

  Het product is bedoeld om met je laptop met een usb stick te surfen. Wanneer je een smartphone gebruikt dan dien je de APN in je instelling te veranderen in web.session, anders zal het niet werken. Je kan met deze simkaart enkel surfen, niet bellen of smsen.

 • Vriend

  15 juli 2011 om 8:08

  Hallo, er is nog een manier om relatief goedkoop te blijven surfen tegen hoge snelheid in Griekenland. Het product heet ‘Kartointernet’ van Vodafone. Het kost 20 Euro voor 1GB dataverkeer geldig voor 20 dagen en gaat als volgt in zijn werk:

  Je koopt in een lokaal Vodafone verkooppunt een ‘kartointernet’ voor 20 Euro. Je moet je identiteitskaart tonen en een overeenkomt (in het Grieks) tekenen. Vervolgens activeren ze het product binnen de twee uur. Wanneer je een smartphone gebruikt dan dien je de APN in je instelling te veranderen in web.session, anders zal het niet werken. Je kan met deze simkaart enkel surfen, niet bellen of smsen.

 • gre

  26 september 2011 om 1:15

  ik moet naar marokko en brazilie. geen droam dus. tenzij ik mij vergis zou ik er moeten zijn met: micro sim cutter, prepaid locale mini sim card. Probleem is dan alleen de apn instellingen aanpassen. Ik ga m gebruiken voor mijn ipad. zie ik iets over het hoofd?

Een reactie toevoegen: