24 augustus 2015

Nachtmodus gebruiken bij navigatie Google Maps

google maps icon

Naast de standaard kaarten applicatie van Apple kun je ook Google Maps gebruiken bij het navigeren tijdens een route via de turn-by-turn functie. Sinds enige tijd biedt Google Maps ook ondersteuning voor het navigeren ’s nachts, dit door de kaarten in donkerdere kleuren weer te geven, voorheen was dit erg fel en gaf de app te veel licht in de auto.

De nachtmodus in Google Maps verschijnt overigens niet als een optie in de applicatie, hierdoor kun je de functie zelf niet in- of uitschakelen. Nachtmodus wordt alleen geactiveerd wanneer het 'donker' genoeg is op basis van tijd.

Wil je dit dus forceren, dan moet je handmatig de tijd aanpassen van je iPhone. Dit kun je doen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Datum en tijd ▸ schakel de optie 'Stel automatisch in' uit en voer een tijd in.

Google Maps Nachtmodus

Een route starten via Google Maps is erg eenvoudig, vul het adres of locatie in de zoekbalk en tik op het autootje rechtsonder. Selecteer één van de voorgestelde routes om hem te starten, tik daarna rechtsonder op de start-pijl en de route wordt gestart. Door de (spraak en geanimeerde) aanwijzingen te volgen zal je uiteindelijk jouw bestemming bereiken.

Google Maps werkt net zoals de Kaarten applicatie van Apple volledig op een draadloze verbinding, dit kan het Wi-Fi zijn in je auto of je mobiele datanetwerk, let op dat dit ten koste gaat van je databundel. Wil je kunnen navigeren zonder een dataverbinding, dan moet je applicaties zoals TomTom of Navigon installeren, deze vind je hieronder terug.

Google Maps - Navigation & Transport
Google Maps - Navigation & TransportCategorie: Navigation, Travel
Ontwikkelaar: Google, Inc.
iPad & iPhone  4+  121 MB DOWNLOAD GRATIS

Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

NAVIGON Europe
NAVIGON EuropeApple Watch app
Categorie: Navigation, Travel
Ontwikkelaar: Garmin Wuerzburg GmbH
iPad & iPhone  4+  148 MB DOWNLOAD  € 79.99


Reacties


  • Jos

    25 augustus 2015 om 11:18

    Waarom noemt de redactie Skobbler niet? Voor een euro of acht volledige off-line navigatie in heel Europa (en voor flutbedragen de rest van de wereld….), gebaseerd op OpenStreetMaps – en echt heel goed!
    Kaarten kunnen naar believen worden gedownload en verwijderd (geheugen iPhone!), je betaalt 1x en daarna behoud je alle rechten.
    Ik ben er zeer enthousiast over!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!