12 mei 2011

Een nieuwe plaknotitie op het Dashboard plaatsen

stickyAls je gebruik maakt van de stickies/plaknotities op het Mac OS X Dashboard dan loop je snel tegen een beperking aan. Zo kun je alleen een extra plaknotitie aanmaken op het Dashboard door de widget opnieuw toe te voegen aan het Dashboard.

Software ontwikkelaar Jon Stovell heeft hiervoor een zeer handige oplossing bedacht. Met behulp van zijn applicatie 'New Sticky' kun je vanuit een map of het Dock automatisch een nieuwe plaknotitie aanmaken op het Dashboard.

Door een dubbelklik op het icon van de tool wordt een script geactiveerd dat een nieuwe plaknotitie op het Dashboard plaatst en zich daarna weer automatisch afsluit.

Je kun de New Sticky applicatie toevoegen aan het Dock waardoor het gebruiksgemak van de plaknotities op het Dashboard aanmerkelijk verbeterd. Een plaknotitie is eenvoudig te verwijderen van het Dashboard door de option⌥ toets ingedrukt te houden en je muis op de plaknotitie te plaatsen. Er verschijnt nu een zwart bolletje met een kruisje waarmee deze kan worden verwijderd van het Dashboard.

De New Sticky applicatie kun je gratis dowloaden via de MacUpdate website:

http://www.macupdate.com/info.php/id/31044/new-sticky

Henk bedankt voor de tip!Reacties


 • Jonathan

  12 mei 2011 om 10:54

  GEWELDIG handig! enorm bedankt!

 • iDriftKing

  12 mei 2011 om 14:12

  ik gebruik New Sticky vanop het dashboard, deze voegt gewoon een knop toe op het dashboard waarmee je meteen een nieuwe sticky toevoegt.

  http://www.apple.com/downloads/dashboard/reference/newsticky.html

 • Sanne

  12 mei 2011 om 23:35

  Precies wat ik zocht. Dank dank!

 • peter lassooy

  15 juli 2014 om 13:13

  Ik ben al mijn notities kwijt, hoe krijg ik ze weer terug?

Een reactie toevoegen: