9 november 2015

tvOSOnofficiële Uitzending gemist applicatie installeren op de Apple TV 4

Stiekem willen we allemaal gewoon een Uitzending Gemist en RTL XL applicatie op onze Apple TV 4e generatie installeren. Maar helaas, momenteel zijn beide applicatie nog niet te installeren op de Apple TV.

Reden genoeg voor Jeff Kreeftmeijer om een onofficiële Uitzending Gemist applicatie op de markt te brengen voor de Apple TV. Deze is niet te downloaden in de Apple TV App Store, maar kun je wel via sideloading installeren op je Apple TV. Hoe je dit doet leggen we hieronder haarfijn uit.

Om de app te installeren heb je nodig: De laatste versie van Xcode, een (gratis) Apple developer account en een USB-C naar USB kabel.

Uitzending gemist op de Apple TV

1. Start Xcode en ga in de menubalk naar: Source Control ▸ Check Out. Plak in het nieuwe venster bij 'repository location' de onderstaande url:

https://github.com/jeffkreeftmeijer/UitzendingGemist.git

Klik hierna op 'Next'.

2. Hierna verschijnt een Check Out-venster en kun je de eventueel de locatie waar de bronbestanden worden opgeslagen aanpassen. Klik op de knop 'Download'. De bronbestanden worden nu gedownload vanaf GitHub.

3. Nadat de bestanden zijn gedownload sluit je Apple TV aan met behulp van een USB-C naar USB kabel.

4. In de menubalk onder de 'schema' knop (naast de play en stop knop) selecteer je bij device 'Apple TV', klik daarna op de Play-knop.

apple tv in xcode selecten

5. De app wordt nu gecompileerd en op de Apple geplaatst. Wanneer dit process voltooid is verschijnt het Uitzendig gemist icon op het thuisscherm van de Apple TV. Hierna kun je de USB-C naar USB kabel verwijderen.

Als je voor de eerste maal een app installeert dan krijg je een melding waarbij waarbij de keuze hebt uit de optie 'Fix issues', klik hierop en selecteer je developer account. Tevens dien je de Bundle Identifier aan te passen, vervang 'jeffkreeftmeijer' door je eigen naam, dus bijvoorbeeld: com.wess.UitzendingGemist

uitzending gemist installeren xcode Apple TV 4

7. Start de Uitzending gemist app en je kunt de programma's bekijken.

Uitzending Gemist van Jeff is nog niet geheel bugvrij en is verre van af, maar hij werkt wel. Hier vind je een lijst met bekende problemen. Omdat het een sideloading applicatie is kan het zijn dat de applicatie niet altijd naar behoren werkt, dan kun je de app of Apple TV opnieuw opstarten om het probleem te verhelpen.

NPO Apple TV

Lees ook: Een Apple TV (geforceerd) herstarten

Xcode
XcodeCategorie: Developer Tools
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
Mac OS X  4+  4329 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


 • Cloverfield

  9 november 2015 om 19:03

  Het moet gezegd: deze kerel is mijn held! Ik heb de USB Type C kabel besteld en xCode gedownload.
  Dit lijkt het gat tussen een hopeloos ouderwetse NPO.app (met max 10 dagen terug, belabberde AirPlay en geen Apple TV app).

  Jeff, nogmaals: held!

 • Joost

  9 november 2015 om 20:04

  Gaat dit ook met een oude apple tv?

 • Wesley Fabry

  9 november 2015 om 20:10

  Joost, dat is helaas niet mogelijk..

 • Peter S

  29 november 2015 om 19:08

  Dit is echt TOP! Bedankt Jeff. You are the Man.
  P.S. Heb je toevallig ook een oplossing voor RTL gemist of SBS gemist?

 • ype

  26 december 2015 om 12:01

  Ik kreeg hem niet geïnstalleerd kreeg de volgende melding:
  failed to lookup the processs id of com.jeffkreeftmeijer.uitzending gemist after succesful launch. Perhaps it crached after launch
  iemand een idee?

 • Wesley Fabry

  26 december 2015 om 16:12

  @YPE Ik citeer uit het artikel: “Als je voor de eerste maal een app installeert dan krijg je een melding waarbij waarbij de keuze hebt uit de optie ‘Fix issues’, klik hierop en selecteer je developer account. Tevens dien je de Bundle Identifier aan te passen, vervang ‘jeffkreeftmeijer’ door je eigen naam, dus bijvoorbeeld: com.wess.UitzendingGemist”

 • Jan Hensens

  29 december 2015 om 13:09

  Hallo,
  Het is gelukt om uitzending gemist op mijn Apple TV4 te krijgen.
  Alleen hoe zit het met de gratis apple devoleper via de link op deze site, ik heb me geregistreerd Maar nu krijg ik mailtjes dat ik 99 euro moet overmaken. Ben ik iets vergeten te doen of is er iets anders mis gegaan?

 • Hans

  13 januari 2016 om 16:12

  Lijkt me schitterend. Gaat dit ook met Apple TV3 ?

 • Wesley Fabry

  13 januari 2016 om 16:12

  Alleen met de Apple TV 4

 • Mathieu

  11 februari 2016 om 16:11

  Net terug van de winkel met een nieuwe TV4 en USBC-USB kabel meteen aanmelden als Developer.. of ik 99 Euro per jaar wil betalen… Ik heb nog niet door hoe het verder gaat: Start de (laatste versie) Xcode?? van waar macbook? Ik ben nu helemaal zoek.

 • Wesley Fabry

  11 februari 2016 om 17:07

  De 99 euro moet niet, je kunt ook gratis aangemeld zijn als developer. Xcode moet je downloaden in de Mac App Store en dan van daaruit nauwlettend verder gaan met de tip.

 • Mathieu

  11 februari 2016 om 18:40

  Net terug van de winkel met een nieuwe TV4 en USBC-USB kabel meteen aanmelden als Developer.. of ik 99 Euro per jaar wil betalen… Toch installatie zonder aanmelden als developer succesvol: Xcode laden App Store en installeren en dan aanmelden met je Apple id klaar.

 • JoyceDW

  13 maart 2016 om 22:52

  Ik heb net een dansje in m’n duitse woning gedaan. Bedankt!

 • ilsew

  18 december 2016 om 19:10

  ik krijg de volgende foutmelding
  covert to current swift syntax failed
  Could not find test host for UitzendingGemistTests: TEST_HOST evaluates to “/Users/Library/Developer/Xcode/DerivedData/UitzendingGemist-cdkwzrfujwcjmqdebjrtajolapmq/Build/Products/Debug-appletvos/UitzendingGemist.app/UitzendingGemist”
  misschien een oplossing

 • richard

  9 juli 2017 om 15:54

  leuk dat iedereen aangeeft dat het werkt. maar na 7 dagen werkt het niet meer, is hier ook al een oplossing voor ?

 • Wesley Fabry

  10 juli 2017 om 10:42

  @Richard dat is het nadeel van side-loading, het moet altijd na 7 dagen herhaald worden volgens de ‘regeltjes’ van Apple.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!