10 november 2015

tvOSApple TV 4: Opslagruimte controleren

Apple TV 4e generatie

De nieuwe Apple TV 4e generatie bevat een App Store, dit houdt in dat je applicaties kunt downloaden en installeren op je Apple TV. Momenteel mogen de apps 200MB groot zijn om te downloaden vanuit de App Store.

Echter kunnen ontwikkelaars de apps optimaliseren vanuit de cloud en extra content laten downloaden, tot een maximum van 2GB. Wil je de gebruikte opslagruimte op de Apple TV bekijken dan kun je dit doen met behulp van de onderstaande stappen.

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Scroll naar de optie 'Gebruik'

Apps verwijderen Apple TV 4

Selecteer hier de optie 'Beheer opslag' en vervolgens wordt er berekend hoeveel opslagruimte er wordt gebruik op je Apple TV. Je krijgt een overzicht van alle geïnstalleerde applicatie en hun verbruik aan opslagruimte, door het vuilbakje naast de app te selecteren kun je de app vanuit hier gelijk verwijderen.

Apple geeft zelf aan dat 32GB opslagruimte voldoende is wanneer je de Apple TV vooral gebruikt voor het streamen van films, series, muziek en het installeren van enkele apps. Wil je echt veel apps gaan gebruiken zoals games dan is 64GB eerder aan te raden.

Lees ook: Apps installeren, verplaatsen en verwijderen op de Apple TV 4


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


 • Arnold

  10 november 2015 om 12:40

  Wat ik ook wel weten eigenlijk, hoe zie je dat er een update voor een app is?

 • Wesley Fabry

  10 november 2015 om 12:42

  Arnold, dat is een klein drama. De App Store kent helaas alleen maar ‘Automatische updates’, een geupdate app kun je herkennen door het blauwe bolletje voor de naam van een app in je overzicht (beginscherm) dit zie je alleen wanneer je de app selecteert.

 • Arnold

  10 november 2015 om 12:54

  Hi Wesley, thanks voor je antwoord. Nou ja, het is in ieder geval iets, ik dacht eerst zelfs nog even dat het helemaal niet kon :)

 • Wesley Fabry

  10 november 2015 om 13:49

  Het automatisch bijwerken kun je uitschakelen via Instellingen ▸ Apps ▸ werk apps automatisch bij ▸ zet dit op ‘uit’

 • jan

  22 januari 2016 om 8:53

  Hoe zet ik muziek over van mijn pc naar m,n apple tv 4 64gb

 • Wesley Fabry

  22 januari 2016 om 8:58

  Muziek kun je niet downloaden op je Apple TV, alleen streamen. Tenzij er een app onderstussen is die dat wel kan, maar ik vermoed van niet.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!