19 augustus 2015

Oplossing voor fotoalbums die niet alfabetisch gesorteerd worden

Foto's voor OS X logo

Wie gebruikmaakt van Foto’s voor OS X en iCloud-fotobibliotheek kan wel eens tegen het probleem aanlopen dat de albums niet alfabetisch worden gesorteerd op je iPhone, iPad of iPod Touch. Echter is dit wel het geval in de Foto’s voor OS X applicatie op je Mac.

Je kan dan iCloud-fotobibliotheek in- en uitschakelen op je iPhone, iPad of iPod Touch, maar het kan veel eenvoudiger zonder dat je gehele bibliotheek op je iDevice wordt verwijderd. Hoe lees je terug in onderstaande procedure.

• Open Foto’s voor OS X op je Mac
• Navigeer naar het tabblad 'Albums'
• Klik in de menubalk van OS X op 'Weergave'
• Vink de optie 'Houd gesorteerd op titel' uit

Fotoalbums sorteren aanpassen

Wacht nu enige momenten en schakel de optie weer opnieuw in, de albums worden weer gesorteerd volgens alfabetische volgorde en gesynchroniseerd met al je apparaten waar iCloud-fotobibliotheek actief is. Herhaal dit eventueel enkele keren tot het goed is. Deze procedure is alleen uit te voeren in combinatie met een Mac.

Marco, bedankt voor de tip.

Alle tips over 'Foto's voor OS X' lees je hier terug.Reacties


 • Tom Messiaen

  19 augustus 2015 om 13:33

  Hoe los je het probleem op indien je over een iPad zonder Mac beschikt ? De foto’s die van op een digitale camera worden geïmporteerd worden niet chronologisch gerangschikt in een aangemaakt album. Bij ‘momenten’ staan ze wel chronologisch. Iemand een idee ?

 • Ortwin

  20 augustus 2015 om 1:00

  Tom, toevallig ben ik hier vanavond ook naar op zoek gegaan. In het standaard album ‘Albums’ is de sortering op basis van import datum. Deze sortering kan je helaas op dit moment nog niet uitschakelen in Foto’s of via iCloud.

 • Rob

  20 oktober 2015 om 17:27

  HELP HELP Waar is in Foto’s de map “Laatste import” gebleven? Als ik nu foto’s van anderen importeer, En het zijn foto’s die bijvoorbeeld de laatste maand zijn genomen, dan komen die foto’s gesorteerd op datum tussen al mijn foto’s te staan. Tja, een heel gehannes om die foto’s bij elkaar te zoeken en in 1 album te stoppen. Dat was vele malen eenvoudiger toen er nog een map was “laatste import” Was Steve er nog maar!!!

 • Piet

  12 februari 2017 om 23:41

  Oplossing voor fotoalbums sorteren op de iPhone zonder Mac.
  Ga naar albums
  Selecteer wijzig
  Houd het album dat je wilt verplaatsen ingedrukt en zet het op de plek die je wilt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!