18 augustus 2015

CarPlayCarPlay alleen toestaan wanneer je iPhone ontgrendeld is

Carplay logo Apple

Carplay is op dit moment beperkt beschikbaar in nieuwe auto's van Volkswagen en Seat, eind 2015, begin 2016 zullen meerder merken volgen. Echter zijn wel after-market systemen van Alpine en Pioneer op de markt die CarPlay ondersteunen en geïnstalleerd kunnen worden in iedere auto waarin plaats is voor een DIN-2 autoradio. Meer info over CarPlay en wat je ermee kunt lees je hier terug.

CarPlay gebruikers kunnen om willen van veiligheidsredenen hun iPhone beperken tot het gebruik van Carplay. Zo kun je ervoor kiezen om de dienst alleen te raadplegen wanneer je een ontgrendelde iPhone koppelt aan je auto-entertainmentsysteem. Hoe je dit doet lees je terug in onderstaande stappen.

Carplay alleen met ontgrendelde iPhone

Open 'Instellingen' op je iPhone en navigeer naar 'Algemeen', tik op de optie 'CarPlay' en selecteer de i-knop die je terugvindt naast de naam van je auto of auto-entertainmentsysteem. Schakel hier de optie 'Sta CarPlay toe bij vergrendeling' uit, vanaf dit moment moet je eerst je iPhone ontgrendelen voor je gebruik kunt maken van CarPlay.

Op zoek naar een autoradio met CarPlay? Er is al een Pioneer CarPlay radio vanaf € 398 bij Redcoon en vanaf € 449 bij Coolblue. Klik op links voor meer informatie.

CarPlay is beschikbaar vanaf de iPhone 5 en wordt actief wanneer je de iPhone aansluit met de USB-kabel op een CarPlay compatible auto-entertainmentsysteem. Klik hier voor alle tips over CarPlay.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!