22 maart 2016

El CapitanOS X 10.11.4: Notities beveiligen met een wachtwoord

Notities os x icon

Vanaf OS X 10.11.4 is het mogelijk om notities in de gelijknamige applicatie te beveiligen met een wachtwoord. Op deze manier kun je eenvoudig belangrijke content bewaren in een notitie en deze optimaal beveiligen met een wachtwoord.

In principe vervangt Apple hier de 'veilige notities' mee die je kunt gebruiken in de sleutelhanger applicatie in OS X. Hoe je een notitie beveiligt lees je terug in de volgende procedure.

• Open de Notities applicatie
• Navigeer naar de notitie die je wil beveiligen
• Klik in de knoppenbalk op het hangslotje
• Kies voor 'Vergrendel deze notitie'

notities vergrendelen in OS X

De eerste keer moet je een wachtwoord opgeven. Het is aan te raden om een geheugensteuntje in te vullen voor het wachtwoord. Klik op 'Gereed' om de notitie te beveiligen, vanaf dit moment kun je alle notities beveiligen met dit wachtwoord via bovenstaande procedure. Je kunt een notitie ook beveiligen via Menubalk ▸ Archief ▸ Vergrendel Notitie.

wachtwoord wijzigen van notities

In de knoppenbalk zie je een open hangslot hiermee kun je de notitie handmatig vergrendelen, maar dit gebeurt automatisch wanneer je de app sluit. Vanaf nu is de notitie vergrendeld met het wachtwoord, op iCloud.com en overige apparaten (ook iOS vanaf iOS 9.3) moet je het wachtwoord opgeven om de notitie te kunnen bekijken.

Om de vergrendeling op te heffen volstaat het om in de knoppenbalk op het hangslotje te klikken, kies hier voor 'Verwijder vergrendeling'. Let op, als je het wachtwoord vergeet kun je de notitie nooit meer bekijken, het wachtwoord kun je wijzigen via menubalk ▸ Notities ▸ Wijzig wachtwoord.

Let op, alleen iCloud notities kun je beveiligen met een wachtwoord

Lees ook: Notities beveiligen met een wachtwoord of Touch ID in iOS 9.3Reacties


  • klç

    29 mei 2016 om 2:26

    is het mogelijk om elke notitie een andere wachtwoord te geven of elke map een andere wachtwoord?

  • Wesley Fabry

    29 mei 2016 om 6:56

    Dat is helaas niet mogelijk

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!