4 oktober 2013

MavericksOS X 10.9 Mavericks Golden Master vanaf nu beschikbaar

mavericks 10.9 icon retinaVorige maand was de lancering van iOS 7, vele iOS gebruikers hebben ondertussen kennis gemaakt met het nieuwe mobiele besturingssysteem. Voor de Mac-gebruikers hebben we vandaag goed nieuws, want afgelopen nacht heeft Apple de golden master voor OS X 10.9 Mavericks uitgebracht.

Net zoals bij iOS is deze versie in principe af en kunnen vanaf nu ontwikkelaars hun applicaties, drivers, enzovoorts testen voordat de software beschikbaar komt voor het grote publiek. Daarnaast heeft Apple ook Xcode 5.0.1 uitgebracht, beide zijn voor ontwikkelaars te downloaden in het Apple developer center.

multiple_displays_menus

Dankzij het nieuws van de Golden Master kunnen we OS X Mavericks snel verwachten in de Mac App Store, de geruchten gaan dat Apple op 15 oktober een speciaal evenement zal organiseren om de nieuwe generatie iPad, MacBook Pro en Mavericks voor te stellen.

OS X Mavericks brengt een hoop verbeteringen onder de motorkap, ook wordt in grote lijnen afscheid genomen van skeuomorphism en worden applicaties zoals iBooks en Kaarten toegevoegd. Daarnaast worden er tal van verbeteringen doorgevoerd in Safari, Finder, enzovoorts.

tags_finder

Net zoals bij iOS kunnen ook niet geregistreerde ontwikkelaars de Gold Master installeren op hun Mac. Hier vind je een overzicht van verschillende alternatieve download locaties.

Let op! Het installeren van de OS X 10.9 Golden Master is natuurlijk op eigen risico! Als je twijfelt wacht dan nog enkele dagen/weken totdat Mavericks voor iedereen beschikbaar komt via de Mac App Store.

Meer over Mavericks kun je hier terugvinden.Reacties


 • Eelke

  4 oktober 2013 om 14:57

  ” Hier vind je een overzicht van verschillende alternatieve download locaties.”

  Oh? ik heb anders nog niks kunnen vinden…

 • Richard

  4 oktober 2013 om 16:09

  Wesley loopt gewoon op de zaken vooruit, zoek over een paar uur/dagen op die link en het staat er vol mee.

 • arjan

  4 oktober 2013 om 18:40

  heeft iemand al een download link voor de GM ik kan niet wachten:)

 • Laurens

  4 oktober 2013 om 22:47

  Imzdl.com

 • MacKnarf

  5 oktober 2013 om 0:26

  alt.binaries.mac.osx.apps

 • Johan

  5 oktober 2013 om 14:31

  Kan ik deze zonder problemen installeren? Ik heb m inmiddels binnen en vraag me af of ik ook in de problemen kom als hij in de AppStore komt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!