5 oktober 2013

iOS 7iOS 7: Eenvoudig en snel toegang tot de reader-functie

Safari logo 7 retinaMet de komst van iOS 7 is Safari ook flink opgeschoond, de standaard webbrowser ziet er erg strak en gebruiksvriendelijker uit. Wanneer je een fan bent van de reader-functie is er goed nieuws. Deze was al snel toegankelijk in voorgaande iOS versies, maar in iOS 7 heeft deze een vaste eigen knop gekregen.

Met één tap op de reader-knop kun je nu snel een webpagina in vereenvoudigde vorm weergeven. Volg hiervoor onderstaande stappen:

Open Safari en navigeer naar een webpagina die artikelen aanbied die de reader functie ondersteunen, onze website is hier een mooi voorbeeld van. Tap vervolgens naast de adresbalk op de het 'Reader-icon', deze is te herkennen aan vier horizontale strepen link van de url.

reader-fucntie

Er verschijnt een pop-up venster en onmiddellijk wordt de webpagina gegenereerd en vereenvoudigd weergegeven. Op deze manier kun je de gehele tekst en afbeeldingen bekijken zonder teveel afleiding. Daarnaast kun je via de print-optie eenvoudig deze weergave afdrukken. Tap hiervoor op de deel-knop en selecteer de optie 'Druk af'. De reader-functie is beschikbaar op de iPhone, iPad en iPod Touch.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Rogier

  5 oktober 2013 om 9:38

  Ze moeten die reading list via een API beschikbaar maken, pas dan wordt het écht interessant. Zeker aangezien ik op het werk Windows gebruik en ook daar urls toe wil voegen vanuit Chrome.

 • Tim

  5 oktober 2013 om 14:04

  Er is ern soort van api voor volgens mij, oa. Tweetbot gebruikt dat ook. Weet niet if dit een api is van iOS of dat het gebruik maakt van een andere app.

  Blijft een enorm handige en veelgebruikte functie wat mij betreft, niet alleen in iOS maak ook op de computer. Snap nog steeds niet dat andere browsers dit niet implementeren.

 • Rogier

  7 oktober 2013 om 15:06

  Dit is een API van iOS, daar kun je vanaf de Windows-desktop dus niet naartoe :(.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!