6 oktober 2013

Vijf kleine wijzigingen in iOS 7 (deel 9)

ios 7 icon retinaSiri
Helaas Siri kan nog steeds geen Nederlands, maar wel een hoop andere nieuwe dingen. Vanaf nu kun je haar raadplegen om verschillende systeeminstellingen te wijzigen.

Denk hierbij aan het in of uitschakelen van Bluetooth, Wi-Fi, Niet Storen functie, enzovoorts. Daarnaast kan Siri je ook helpen bij het aan passen van de helderheid van je scherm of het volume.

Mail
De Mail applicatie zit vol met nieuwe en leuke effecten en extra handige opties. Een mooi voorbeeld hiervan is de voorvertoning van het e-mail bericht tijdens het verplaatsen. Wanneer je een bericht verplaatst naar een andere postbus zal je naast de afzender ook een (miniatuur) voorvertoning van het bericht te zien krijgen. Uiteraard kan dit erg handig zijn bij bepaalde doeleinden of bij een te kort termijngeheugen.

mailverpl

Camera
Snel toegang tot de camerafunctie vanaf het toegangsscherm was al eerder beschikbaar op de iPhone en iPod Touch, maar bij de iPad was dit helaas nog niet mogelijk. Vanaf nu kun je ook vanaf een iPad snel de camera functie raadplegen. Zoals bij de iPhone en iPod Touch kun je nu vanaf de rechter benedenhoek naar boven swipen waarna de camerafunctie wordt gestart.

Kompas
Snel het noorden vinden kun je met het kompas, naast de toevoeging van de waterpas heeft ook deze applicatie een nieuwe look. Het kalibreren van het kompas gaat in iOS 7 stukken eenvoudiger. dDe rare acht vormige handeling is achterwegen gelaten en vanaf nu dien je de cirkel te voltooien om te kalibreren. Dit gaat niet alleen sneller, maar ziet er ook minder raar uit op het straatbeeld.

kompaskalibreren

Passbook
Snel al je cadeaukaarten, kortingsbonnen, vliegtickets, enzovoorts raadplegen kun je uiteraard doen met de Passbook applicatie, tenminste als je in Amerika woont. Helaas heeft deze functie Nederland en België nog niet echt bereikt. De Passbook applicatie heeft in iOS 7 wel een gehele methamorfose ondergaan, helaas hebben we wel afscheid moeten nemen van de leuke 'versnipperaar'. Een coupon wordt nu op futuristische wijze naar een andere dimensie gebliebt.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.


Reacties


 • Albert ten Brummelaar

  6 oktober 2013 om 11:07

  Beste Lezer,
  Ik las dat bij appletips iets over een kompas maar ik kan niets vinden moet je zeker kopen.
  Heb zelf een ipad graag een antwoord.

  Met vriendelijke groet Albert

 • Wesley Fabry

  6 oktober 2013 om 11:17

  Het kompas (standaard app van apple) is alleen beschikbaar op de iPhone

 • Hans Hinssen

  7 oktober 2013 om 11:21

  Wellicht is de kompas app (logischerwijs) op de IPhone maar NIET op de Ipod Touch. met alleen wifi.

Een reactie toevoegen: