6 april 2014

OS X: Aangesloten beeldschermen zoeken met verborgen knop

systeemvoorkeuren retina iconWanneer je gebruik maakt van externe beeldschermen, projectoren, enzovoorts kun je deze eenvoudig koppelen aan je Mac en gebruiken. Op verschillende manieren kun je een extern beeldscherm koppelen met je Mac, via bijvoorbeeld Thunderbolt, Displayport, VGA, Airplay, enzovoorts.

Wanneer je vaak verschillende projectoren en beeldschermen gebruikt kan dit soms wel eens lastig zijn. In OS X heeft Apple een knop verstop waarmee je eenvoudig beeldschermen kunt detecteren. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Klik hier op ‘Beeldschermen’
• Selecteer het tabblad ‘Beelscherm’
• Hou de option⌥-toets ingedrukt

zoek-beelschermen

Vervolgens zal je merken dat de knop ‘Zoek beeldscherm’ tevoorschijn komt. Wanneer er een beeldscherm gekoppeld is kun je op deze manier eenvoudig benaderen en toevoegen. In OS X 10.8 was een soortgelijke functie aanwezig, maar deze bleef achter een hoop text verscholen, In OX 10.9 Mavericks heeft Apple dit probleem in ieder geval opgelost.

Meer over Systeemvoorkeuren kun je hier terugvinden.Reacties


 • Barbara

  13 november 2014 om 9:52

  Helaas werkt deze optie voor mij nog steeds niet om het beeldscherm te detecteren. Werk veel met verschillende beamers, maar mijn macbook Air detecteert die niet. Gebruik de mini DVI naar VGA aansluiting. Deze aansluiting werkt wel voor een beeldscherm.
  Ook het stekkertje gecontroleerd door een andere computer daarmee aan te sluiten, resolutie aangepast, herstart computer/beamer, etc. Maar Macbook blijft beamers niet detecteren.
  Misschien een bekend probleem met Yosemite?

 • ingrid

  14 december 2014 om 10:29

  Ik heb een zelfde probleem. Bij diverse beamers lukt het me niet terwijl dit eerder wel werkte. Ook bij deze beamers. Kan dat te maken hebben met een probleem in het de aansluiting bij mijn laptop?

 • Wouter

  8 juli 2015 om 13:20

  Same here! Bij mij pakt hij m’n tweede beeldscherm soms wel en soms niet sinds de update naar Yosemite. Vaker niet dan wel. Heeft iemand enig idee waar dit aan kan liggen?

 • Fred

  12 oktober 2016 om 9:53

  Zelfde probleem bij mijn Macbook Air met Thunderbolt aansluiting en officiële Apple verloopstekker naar VGA: hij vindt geen extern beeldscherm en geen beamer. Maar weer teruggegrepen op oude Windows-laptop voor presentatie…..

 • Hans

  6 april 2017 om 13:12

  heb ook sinds 3 weken het probleem dat er geen beamer aan te sluiten/ detecteerbaar is. voorheen nooit problemen gehad. altijd zelfde beamer gebruikt. geen idee waaraan het kan liggen. Merk ook dat als ik mijn macbook opnieuw opstart hij ook lange tijd (30 min???) een zwart scherm geeft en daarna pas dat het eigen beeldscherm weer werkt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!