5 april 2014

iBooks: De betekenis van een woord eenvoudig raadplegen

ibooks store iOS 7Met behulp van iBooks kun je digitale boeken lezen op je iPad en iPhone. Het kan natuurlijk eens voorkomen dat de schrijver een moeilijk woorden gebruikt waarvan je de betekenis wilt weten.

Gelukkig kun je dan de iOS definieer-functie gebruiken. Hierdoor kun je eenvoudig de betekenis van een woord opvragen en vervolgens deze bekijken op je iPad of iPhone zonder dat je dit moet op zoeken via de webbrowser. Volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open de iBooks applicatie
• Selecteer een boek en open deze
• Dubbeltap op een woord waarvan je de betekenis wilt raadplegen
• Selecteer ‘Definieer’ in het verkregen pop-up venster

definieeribooks

Vervolgens wordt de betekenis getoond in een nieuw pop-up venster. Mocht iOS geen betekenis vinden dan kun je eerst controleren of je een woordenboek hebt geïnstalleerd, tap hiervoor op de ‘Beheer’ toets in het definieer-venster.

Tap vervolgens op het wolkje met de pijl omlaag naast het woordenboek dat je graag wilt installeren op je iDevice, voorbeeld hiervan is het Nederlandstalig Prisma woordenboek. Mocht iOS nog steeds geen betekenis vinden voor het woord kun je deze met behulp van de knop ‘Zoek op het web’ opzoeken op het internet via een zoekmachine.

Wessalicious
WessaliciousCategorie: Specific Ingredients, Books, Food & Drink, Regional & Ethnic, Special Diet, Courses & Dishes, Methods
Ontwikkelaar:
    254 MB DOWNLOAD  € 0.99

Meer over iBooks kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!