25 april 2014

OS X: Audioproblemen oplossen

audio icon retinaHet audiosysteem in OS X biedt verschillende functies en processen, denk hierbij aan de speciale MIDI-configuratie, invoer en uitvoer van verschillende apparaten enzovoorts. Daarbij kunnen applicaties gebruik maken van de audio API functies die standaard aanwezig zijn in OS X.

Zo kun je de structuur van verschillende audio apparaten eenvoudig wijzigen via Finder ▸ Programma’s ▸ Hulpprogramma’s ▸ Audio/MIDI-configuratie. Het kan voorkomen dat een apparaat of je Mac niet reageert en geluid niet wordt afgespeeld omdat de configuratie corrupt is geraakt. Hierdoor kun je bijvoorbeeld het volume niet meer wijzigen via de volumeknoppen op je toetsenbord/menubalk of komt er helemaal geen geluid meer uit je Mac.

In die situatie kun je met behulp van onderstaand terminal commando eenvoudig het audiosysteem van je Mac opnieuw herstarten.

• Open Terminal via Programma’s ▸ Hulpprogramma’s
• Voer onderstaand commando in

sudo killall coreaudiod

audiosysteemherstellen

Voer vervolgens het wachtwoord in van je Mac en druk op enter te drukken om het commando uit te voeren. Onmiddellijk wordt het audiosysteem herstart en kun je deze weer volledig gebruiken. Mocht dit niet helpen is het aan te raden om je Mac opnieuw op te starten zonder dat OS X alle openstaande vensters opnieuw opent.

Mike, bedankt voor de tip

Meer over Audio kun je hier terugvinden.Reacties


 • Anja

  4 juni 2014 om 0:10

  Hoi Mike,

  Ik heb je tip opgevolgd maar er gebeurt helaas niets.
  Nadat ik het password heb ingevuld krijg ik opnieuw een mogelijkheid tot het invoeren van een commando. Klopt dit?
  Ook na opnieuw opstarten gebeurt er niets.

  Ik hoop dat je me kunt helpen.
  Thanks alvast!
  Groetjes Anja

 • Martijn635

  18 juni 2014 om 20:23

  Wat bij mij heeft geholpen was mijn koptelefoon een paar keer aan te sluiten en er weer eruit te halen. Na 3x had ik mijn audio weer terug.

 • casper scheffer

  11 september 2015 om 10:30

  zelfde problem @martijn635

Een reactie toevoegen: