25 april 2014

iOS Mail: De grootte van een e-mail bericht met afbeeldingen aanpassen voor het versturen

mail logo 7 retinaMet behulp van de deelfunctie in iOS kun je snel en simpel video’s, foto’s en andere content delen via verschillende diensten waaronder ook e-mail. Wanneer je een foto deelt via e-mail kun je eventueel de grootte van de afbeeldingen aanpassen.

Op het moment dat je de e-mail verstuurt kun je de grootte aanpassen naar ‘Klein’, ‘Normaal’, ‘Groot’ of 'Ware grootte'. Alleen weet je nooit exact wat de afmetingen zullen worden van de afbeeldingen, dit omdat iOS alleen de uiteindelijke grootte van een e-mail bericht weergeeft ipv de grootte van de afbeeldingen. Gelukkig zijn de afmetingen standaard bepaald, deze kun je hieronder raadplegen.

Wanneer je een e-mail bestand met afbeelding converteert naar klein, normaal of groot gaat het om de volgende afmetingen:

• Klein: 320x240 pixels
• Normaal: 640x480 pixels
• Groot: 1632x1224 pixels

mailgrootte

Wanneer je afbeeldingen doorstuurt die niet bedoeld zijn om af te drukken volstaat het om het e-mail bericht te concerteren naar ‘Groot’ hierdoor wordt de uiteindelijke grootte van het e-mail bestand in vele gevallen verminderd met 60% en hierdoor kun je sneller het e-mail bestand versturen en scheelt het ook in de datakosten wanneer je een e-mail verstuurt via het mobiele netwerk.

Meer over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!