12 maart 2016

ScreencastOS X: Automatisch URLs aanvullen in Safari

Wist je dat je bij het bezoeken van een website helemaal niet meer http:// of www. hoeft te typen in de adresbalk van Safari. Zo kun je onmiddellijk een website invullen zonder de extra’s.

Voorbeelden zijn appletips.nl of apple.com, maar er zijn nog meer slimme aanvullingen in Safari. Zo moet je ook niet .com invullen om een website te bezoeken. Dit houdt in dat veel sneller een website kunt bezoeken of een webpagina op een website. Hieronder hebben we enkele voorbeelden opgesomd.

• apple/iPhone ▸ http://apple.com/iphone
• instagram/appletips.nl ▸ http://instagram.com/appletips.nl
• twitter/appletips ▸ http://twitter.com/appletips
• wessalicious/paasbrunch ▸ http://wessalicious.com/paasbrunch/
• facebook/appletips ▸ http://facebook.com/appletips

URLs aanvullen in Safari

Zoals je ziet kun je eenvoudig een website bezoeken zonder http://, www. en .com in te vullen. Deze procedure werkt voor alle website, het is wel zo dat je alleen .com kunt weglaten. appletips/koopwijzer zal geen resultaat website bezoek opleveren, wel een zoekopdracht in Google.

Uiteraard kun je ook een website bezoeken zonder het invullen van .com, wel moet je deze beëindigen met een slash /, voorbeelden zijn twitter/, facebook/, apple/, etc. Test het vooral eens uit.

Lees ook: iCloud geschiedenis en bladwijzers handmatig synchroniseren

bronReacties


  • jeroen

    21 maart 2016 om 23:54

    Goh laat dit nu NIETs met safari te maken hebben maar met oa het http. Namelijk protocol. En dit is niet iets nieuws want dit kon al in 1994 met Netscape navigator 0.9 beta. Standaard zet dit protocol http://www. Ervoor of beter gezegd erachter want internet werkt achterste voren. En standaard wordt er eerst op .com gezocht en dan de domein naam en dan de server soort. Dus als er een Jansen.com is en een jansen.nl en je typt geen .com in of .nl kom je bij de .com site uit. Beetje raar news item dus en ook niet waar ook. Niet qua dat dit vet cool Apple iets is en ook niet dat dit pasSinds kort kan. ??????!!!!!??????

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!