17 oktober 2012

OS X: De inhoud van Launchpad herstellen

De inhoud van Lauchpad onder OS X wordt opgebouwd met behulp van een sqlite database. In sommige gevallen kan het wel eens voorkomen dat een applicatie meerdere malen in Lauchpad voorkomt of dat een bepaalde applicaties niet meer wil starten.

Wanneer er zich dergelijke problemen voordoen op je Mac dan kun je met behulp van een Terminal commando de inhoud van Launchpad herstellen. Launchpad zal hierna met de standaard OS X applicatie worden gevuld.

Start OS X Terminal (vanuit de map: Programma's ▸ Hulpprogramma's) en type het onderstaand commando:

defaults write com.apple.dock ResetLaunchPad -bool TRUE

Herstart hierna het Dock met behulp van het commando:

killall Dock

Nadat het Dock is herstart zal de inhoud van Lauchpad opnieuw worden opgebouwd, hiervoor heeft Mac OS X enkele seconden nodig. Activeer je Lauchpad tijdens het opbouwen van Lauchpad dan verschijnt de melding 'Laden...' in het scherm.

In tegenstelling tot andere defaults write commando's is het niet nodig om het commando weer ongedaan te maken, Launchpad zal na het opbouwen automatisch de waarde weer op FALSE terugzetten.

Screencast:

geupdate artikel


Reacties


  • Christian Norree

    17 oktober 2012 om 14:18

    Dit was de tip die ik al lang zocht. De dubbele icoontjes zijn inderdaad verdwenen, nu nog vinden hoe ze automatisch kunnen geklasseerd worden

  • JanV

    26 mei 2017 om 10:41

    TIP: genoemde commando’s lossenook het probleem op wanneer je geen tekst kan ingeven in het zoekveld van het Launchpad.

Een reactie toevoegen: