18 augustus 2012

OS X: De kwaliteit van een wachtwoord controleren

Wanneer je een nieuw wachtwoord nodig hebt is het niet altijd even gemakkelijk om een goed wachtwood te kiezen. De kwaliteit van een wachtwoord moet goed zijn, zodat deze moeilijk te achterhalen is voor derden die verkeerde bedoelingen hebben.

In OS X is er een tooltje aanwezig waarbij je een wachtwoord kan laten samenstellen en de kwaliteit van het wachtwoord kunt controleren. Deze tool kun je terug vinden in de 'Sleutelhangertoegang' applicatie van OS X. Deze open je via: Programma's ▸ Hulpprogramma's.

Gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + N om een nieuw wachtwoordonderdeel te openen. Klik vervolgens op de sleutel naast het wachtwoord veld.

De wachtwoordassisent wordt geopend. Wanneer je OS X een wachtwoord wilt laten samen stellen selecteer je één van de vijf verschillende types bij de optie 'Type'.

OS X zal dan een wachtwoord samenstellen, bij de optie 'Lengte' kun je het aantal karakters bepalen van het wachtwoord. De kwaliteit kun je onmiddellijk controleren bij de optie 'Kwaliteit'.

Selecteer bij Type de optie 'Handmatig' en voer een gewenst wachtwoord in. Automatisch kun je de kwaliteit van het wachtwoord bekijken. Als tip wordt er meegegeven dat een wachtwoord het beste uit hoofdletters, kleine letters, leestekens en cijfers bestaat.

Meer tips over beveiliging kun je hier terugvinden.Reacties


  • Eelco Deuling

    18 augustus 2012 om 12:29

    Leuk: weet iemand echter hoe je de wachtwoord assistent kunt lanceren zonder ‘Sleutelhangertoegang’ of ‘Systeemvoorkeuren > Gebruikers en groepen > Wijzig wachtwoord’ te openen?

  • Wotje

    19 augustus 2012 om 2:23

    @Eelco Deuling; Kijk eens bij deze Appletip van vorig jaar. http://www.appletips.nl/de-wachtwoordassistent-aanroepen-in-mac-os-x/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!