17 augustus 2012

10.810.8: Vijf kleine wijzigingen in Mountain Lion (Deel 12)

Net zoals in Mail is het mogelijk om in Berichten een gesprek te openen in een apart venster. Om dit te doen volstaat het om te dubbelklikken op het contact in de navigatiekolom. Onmiddellijk wordt het gesprek weergegeven in een apart venster.

De kalender applicatie heeft een Mountain Lion een flinke update gekregen. Wanneer je het jaar overzicht selecteert krijg je snel een overzicht van alle bezette dagen. Wanneer je op een datum klikt krijg je een vernieuwd pop-up venster met alle activiteiten voor die dag.

Via Safari ▸ Voorkeuren… ▸ Privacy, is het mogelijk de optie ‘Sta niet toe dat zoekmachines suggesties doet’ in te schakelen. Hierdoor zullen er geen zoeksuggesties worden weergegeven tijdens het zoeken.

In het Dashboard heeft de aandelen applicatie een update gekregen. Deze widget is een exacte kopie van de iOS versie. Hierdoor is het mogelijk om extra informatie op te vragen van een bepaald aandeel. Klik hiervoor op de driehoekjes om te bladeren doorheen de informatie.

Wanneer je liever geen multi-player verzoeken wilt ontvangen via Game Center is het mogelijk deze via de ouderlijktoezicht uit te schakelen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om bepaalde vrienden te blokkeren. Dit doe je via:  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Ouderlijktoezicht ▸ Personen

Meer tips over Mountain Lion kun je hier terugvinden.Reacties


 • meeuw

  17 augustus 2012 om 15:21

  Is het ook mogelijk om de game-center volledig uit te schakelen ? En op de iPhone ook uit te schakelen ?

 • Léon Dekkers

  18 augustus 2012 om 9:28

  Wat zou je zeggen van gewoon uitloggen.

 • meeuw

  18 augustus 2012 om 11:15

  Nooit aangemeld voor game center ?! Bij mijn iPhone springt hij continu op bij elk spel of ik me wil inloggen

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!