26 maart 2013

OS X: Een alternatieve webbrowser als standaard instellen

safari-png1 iconDe standaard aanwezige webbrowser in OS X is uiteraard Safari. Deze webbrowser is perfect afgestemd op OS X en is er een grote wisselwerking tussen verschillende applicaties en Safari. Toch kun je om één of andere reden ervoor kiezen om een alternatieve webbrowser te installeren op je Mac.

Dit kan bijvoorbeeld Google Chrome of Firefox zijn, echter is er één nadeel. Wanneer je bijvoorbeeld een URL ontvangt in je Mail en hierop klikt wordt deze geopend in Safari. Vervelend als je een andere webbrowser gebruikt. Toch kun je ervoor kiezen om een andere webbrowser als standaard in te stellen in OS X, volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Safari
• Navigeer naar 'Safari' in de menubalk
• Klik op 'Voorkeuren'
• Open het tabblad 'Algemeen'

standaard webbrowser

Bij de optie 'Standaardwebbrowser' kun je een andere webbrowser selecteren, bevestig door het venster te sluiten. Automatisch wordt de andere webbrowser ingesteld als 'Standaard'. Wanneer je nu een URL ontvangt in je mail en deze opent wordt hij niet in Safari geopend, maar in je andere webbrowser. Dit geldt trouwens niet alleen voor mail maar ook alle andere applicaties die een webbrowser willen raadplegen.

Meer tips over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


 • Eric

  28 maart 2013 om 7:46

  Goed artikel. Ik had altijd het probleem dat op het moment dat ik een URL aanblikten Firefox opende. Dit is nu ook over!!
  Groetjes

  Eric

 • Ruud

  5 maart 2015 om 16:22

  ik heb een nieuwe macbook gekocht bij mycom in NL maar als ik surf pakt hij altijd websites uit us en niet nederlands bv ik surf naar logitech.com dan krijg ik altijd de engelse versie ipv de nederlandse dit is heel vervelend kan dit nergens ingesteld worden ?

Een reactie toevoegen: