26 maart 2013

Evernote: Notities exporteren en extern bewaren

evernote iconEvernote is de applicatie waarbij je snel en eenvoudig notities kunt aanmaken en deze kan plaatsen in folders en handige mappen. Bovendien is Evernote meer dan alleen maar een notitie-applicatie. Zo kan hij zelfs tekst op afbeeldingen registeren (OCR) en kun je hierin zelfs zoeken. Bovendien wordt alles online gesynchroniseerd.

Ook kun je ervoor kiezen om notities alleen lokaal te bewaren op je Mac. Dan is het slim om deze regelmatig te exporteren om ze vervolgens extern te bewaren. Dit is zeker aan te raden wanneer je geen gebruik maakt van Time Machine of je gegevens van je oude Mac naar een nieuwe wil kopiëren. Volg onderstaande stappen om de notities te exporteren.

• Open Evernote
• Navigeer naar 'Bestand' in de menubalk
• Klik op de optie 'Exporteer notitie'

Evernote exporteren

Activeer vervolgens de optie 'Labels toevoegen aan elke notitie'. Op deze manier worden alle tags ook automatisch meegenomen wanneer je deze gebruikt in Evernote. Achteraf is het vrij eenvoudig om de notities opnieuw te importeren in Evernote, dit kun je doen via Bestand ▸ Notities importeren.

Evernote is de manier om snel en eenvoudig allerlei documenten, teksten, notities, afbeeldingen, enzovoorts te bewaren en vervolgens te raadplegen via iedere Mac. Daarnaast kun je eenvoudig notities bewerken op je iPhone of iPad met de iOS Evernote applicatie. Wijzigingen worden automatisch gesynchroniseerd en zijn onmiddellijk actief op een ander device.

Evernote – stay organized
Evernote – stay organizedCategorie: Productivity, Utilities
Ontwikkelaar: Evernote
Mac OS X  4+  54 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer tips over notities kun je hier terugvinden.Reacties


 • Max_G

  26 maart 2013 om 10:00

  Kijk hier eens naar: http://evernote.com/clearly

 • Rob

  26 maart 2013 om 20:53

  Ik maak altijd back-ups met TimeMachine van mijn Mac. Ondertussen en andere MacBook en niet gekozen voor een complete kloon vanuit TimeMachine maar alles opnieuw geïnstalleerd en overgezet.

  Evernote back-ups niet gemaakt volgens bovenstaande methode, maar de back-ups heb ik wel….. maar kan je (en hoe?) uit de TimeMachine back-up lokale notities terugzetten?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!