6 november 2015

El CapitanOS X El Capitan: Wijzig het dubbelklikken op titelbalk

systeemvoorkeuren OS X icoon

OS X 10.11 El Capitan kent misschien niet veel grote zichtbare veranderingen, maar wel een hoop kleine. Zo heb je nu invloed op de titelbalk van een venster.

Sinds de introductie van de schermvullende weergave heeft de groene knop vanaf OS X Yosemite een andere bestemming gekregen. Zo activeer je onmiddellijk schermvullende weergave door op de groene knop te klikken in plaats van het maximaliseren van een venster.

Toch is het nog steeds mogelijk om de grootte van het venster aan te passen, alleen niet meer via de groene knop maar door te dubbelklikken op de titelbalk.

Titelbalk dubbelklikken EL Capitan

Dit kon al in OS X Yosemite, maar nu kun je er zelf voor kiezen welke optie OS X moet uitvoeren bij het dubbelklikken op de titelbalk. Dit kun je aanpassen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Dock.

Vink de optie 'Klik dubbel op titelbalk van venster om te' aan en kies in het drop-down menu voor een gewenste optie. Je hebt de keuze tussen zoomen of minimaliseren.

Lees ook: Menubalk automatisch verbergen in OS X El CapitanReacties


  • Nils Breunese

    7 november 2015 om 17:11

    Je kunt ook option/alt ingedrukt houden en de groene knop verandert dan in een plusje, waarmee je een venster niet fullscreen zet, maar wel vergroot.

Een reactie toevoegen: