11 mei 2010

OS X Finder weergeven in alle Spaces

spaces

Spaces is een geweldige feature in OS X, maar je moet er echter wel mee leren omgaan. Het gedrag van Finder binnen Spaces wordt door veel gebruikers als hinderlijk ervaren. Wanneer je een Finder venster activeert wordt vaak terug 'gesprongen' naar de eerste Space, het zou handiger zijn als Finder in alle Spaces kan worden geactiveerd.

Het bovenstaande is vrij eenvoudig te realiseren door naar het 'Exposé en Spaces' voorkeuren scherm te gaan en op het plusje te klikken onder de programma toewijzigen. Er verschijnt nu een overzicht van openstaande programma's die toegevoegd kunnen worden, selecteer hier Finder.

spaces-finder-toevoegen

Wanneer Finder niet in het lijstje voorkomt selecteer je 'Andere..' en browse je naar de map: [root]/Systeem/Bibliotheek/CoreServices en selecteer je Finder.app

Als Finder is toegevoegd dan wijzig je 'Space (x)' naar 'Elke Space' vanaf dat moment wordt Finder weergegeven op iedere Space, wat een stuk handiger werkt!

Natuurlijk kan je ook andere applicaties (zoals bijvoorbeeld je favoriete Twitter client, Adium of iChat) laten verschijnen in alle Spaces.

elke-spaceReacties


 • smoldersonline

  11 mei 2010 om 10:16

  Thanks for sharing, erg handig!

 • Jan Morren

  11 mei 2010 om 15:01

  Supertip, merci!
  Dit gebruik ik zeker in mijn lessen!

 • bigkevx2

  11 mei 2010 om 19:11

  Wow!
  The Apple way of thinking.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!