29 december 2015

OS X: Handoff uitschakelen op een Mac

Continuïteit iOS continuity, handoff

Wanneer je in het bezit bent van meerdere Apple apparaten zoals de iPhone, Mac en iPad dan kun je ‘verder gaan’ met een bepaalde taak met behulp van de Handoff functie.

Wanneer je een e-mail aan het opstellen bent op je iPhone, dan kun op je Mac verder gaan dankzij deze slimme functie. De functie gaat vrijwel automatisch en werkt dankzij iOS 9 en OS X El Capitan beter dan ooit. Toch kan het zijn dat je niet zit te wachten op deze functie, gelukkig kun je Handoff uitschakelen. Hoe je dit voor OS X doet lees je in onderstaande procedure.

• Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Schakel de optie 'Sta Handoff toe deze Mac en uw iCloud-apparaten toe' uit

Handoff uitschakelen OS X

Vanaf dat moment kun je Handoff niet meer gebruikt worden op deze Mac, uiteraard zal dit wel nog actief zijn op je andere apparaten. Dit moet je ook op deze apparaten handmatig uitschakelen. Wil je Handoff uitschakelen op een iOS apparaat dan dien je te navigeren naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Handoff en appsuggesties ▸ schakel 'Handoff' uit.

Lees ook: Gesprekken van je iPhone voeren via je Mac (continuity)Reacties


 • jochen

  29 december 2015 om 16:32

  Ik kan deze optie niet eens vinden voor hem zelfs aan te zetten (Macbook Pro Mid 2010 met OSX 10.11) …
  Of is dit weer 1 van die features die Apple blokkeert op oudere modellen??

 • Waldher

  29 december 2015 om 19:04

  Ik snap niet goed wat bedoeld wordt.. Een mail die je aan het opstellen bent op een telefoon/pc/mac kan je toch altijd verder maken op een pc/mac/telefoon? Ik gebruik Gmail en heb dit nooit anders gekend..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!