13 december 2013

OS X: Het Dock in een schermhoek plaatsen

dock icon retinaVia het Dock heb je direct toegang tot alle actieve en favoriete OS X applicaties. Het Dock kan in twee verschillende weergaves worden weergegeven. Standaard wordt hij ‘3D’ weergegeven onderaan het scherm, daarnaast kun je hem ook in 2D weergeven links of rechts van het scherm.

In welke weergave je het Dock ook plaatst, deze wordt altijd in het midden van het scherm weergegeven. Met behulp van het onderstaande terminal-commando kun je het Dock in een hoek plaatsen of links/rechts uitlijnen. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Terminal via Programma’s ▸ Hulpprogramma’s
• Voer onderstaand commando in:

defaults write com.apple.dock pinning start;killall Dock

dock link

Wanneer je bovenstaand commando gebruikt zal het Dock worden verplaats naar de linkerhoek of naar de bovenkant van het scherm. Uiteraard kun je het Dock ook in de rechterhoek of beneden aan het scherm plaatsen, hiervoor dien je in het bovenstaande commando ‘start’ te vervangen door ‘end’.

defaults write com.apple.dock pinning end;killall Dock

Wil je het Dock terug in het midden van het scherm dan dien je in bovenstaand commando ‘start’ te vervangen door ‘middle’.

defaults write com.apple.dock pinning middle;killall Dock

dockinstellingen

Wanneer je graag het Dock aan de zijkant boven of onderin wil weergeven dien je uiteraard de 2D-weergave in te schakelen in Systeemvoorkeuren. Dit kun je doen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Dock ▸ Positie op het scherm.

Meer over Dock kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!