10 mei 2014

OS X: Het inlogscherm voorzien van een screensaver

screensaver-pngWanneer op je Mac de optie 'Automatisch inloggen' is uitgeschakeld dan zal na het opstarten, het inlogscherm verschijnen. Na een bepaalde periode zal het scherm automatisch uitgeschakeld worden.

Wanneer je aan het inlogscherm een screensaver wilt toevoegen dan is dat mogelijk, helaas niet via de systeemvoorkeuren van OS X maar met behulp van enkele Terminal commando's.

Start OS X Terminal (Programma's ▸ Hulpprogramma's) en volg de onderstaande stappen:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.screensaver loginWindowIdleTime 30

Met behulp van dit commando geef je op hoelang er gewacht moet worden voordat de screensaver gestart wordt, in dit voorbeeld gebruiken we 30 seconden. Je dient bij het uitvoeren van het commando je wachtwoord in te vullen.

Hierna moet we een keuze maken welke screensaver we willen weergeven, helaas kan niet iedere screensaver worden gebruikt. Voor ons voorbeeld gebruiken we de Flurry screensaver:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.screensaver loginWindowModulePath "/System/Library/Screen Savers/Flurry.saver"

Je kunt in plaats van Flurry ook èèn van de onderstaande screensavers gebruiken, vervang Flurry.saver door de juiste bestandsnaam (vergeet niet de " op het einde van de regel!).

Arabesque.qtz
FloatingMessage.saver
Shell.qtz

Herstart hierna je Mac en de screensaver zal worden geactiveerd bij het inlogscherm, hierna moet je vanzelfsprekend het aantal seconden wachten dat je hebt opgegeven. De screensaver wordt ook geactiveerd wanneer gebruikers uitloggen.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!