22 januari 2015

OS X: Knippersnelheid van de cursor aanpassen

Op het moment dat je in OS X tekst kunt invoeren dan krijg je te maken met een knipperende cursor. Bijvoorbeeld wanneer je de standaard in OS X aanwezige teksteditor opent of Spotlight activeert cmd⌘ + spatie. Dit zijn natuurlijk maar twee voorbeelden, veel OS X applicaties maken gebruiken van tekstvelden.

Via  ▸ Systeemvoorkeuren is het niet mogelijk om de snelheid van de knipperende cursor aan te passen, wil je deze toch een persoonlijk tintje geven dan kun je in OS X 10.9 en hoger gebruik maken van Terminal.

Start Terminal ( Programma's ▸ Hulpprogramma's) en gebruik de onderstaande twee defaults write commando's. Je kunt de tijdsduur van PeriodOn (aan) en PeriodOff instellen in milliseconden, 1000 is 1 seconde.

defaults write -g NSTextInsertionPointBlinkPeriodOn -float 1000
defaults write -g NSTextInsertionPointBlinkPeriodOff -float 1000

Wil je een tragere knipper snelheid dan kun je de waarde 1000 gebruiken, 250 geeft een snel knipperende cursor. Wanneer je een waarde tussen de 200 en 2000 gebruikt blijft de cursor 'bruikbaar'.

De nieuwe knipper snelheid wordt pas actief op het moment dat je een applicatie na de aanpassing herstart. Heb je bijvoorbeeld Safari geopend bij het uitvoeren van het commando dan moet je deze eerst afsluiten cmd⌘ + Q en opnieuw herstarten om de wijziging te zien.

Standaard wordt door OS X de waarde 500 (halve seconde) gebruikt. Je kunt ook terug naar de standaard instellingen door de twee instellingen te verwijderen. Gebruik hiervoor de commando's:

defaults delete -g NSTextInsertionPointBlinkPeriodOn
defaults delete -g NSTextInsertionPointBlinkPeriodOff

Meer over terminal kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!