18 juni 2014

OS X: iTunes Kaart inwisselen met behulp van je camera

ITunes_11_LogoSinds iTunes 11.2 kunnen wij ook in Nederland en België een iTunes Kaart inwisselen in de iTunes Store door middel van de geïntegreerde iSight/Facetime camera van je Mac. Hierdoor is het niet meer nodig de code handmatig in te wisselen en kun je snel je iTunes tegoed aanvullen met een iTunes Kaart.

Deze kaarten kun je kopen in de winkel of supermarkt, maar kun je ook online aanschaffen via deze webpagina. Hoe je precies met behulp van de camera een iTunes Kaart kunt inwisselen lees je in onderstaande stappen terug.

• Open de iTunes applicatie
• Navigeer naar de iTunes Store
• Log eventueel in met je Apple ID
• Selecteer de home-pagina en ga naar de kolom ‘snelkoppelingen’
• Klik hier op de optie ‘Wissel in’

code-inwisselen-camara

Onmiddellijk krijg je het venster te zien voor het inwisselen van iTunes Kaarten. Klik hier op de optie ‘Gebruik camera’ om de camera van je Mac te activeren. Kras de code open van de iTunes Kaart en hou deze voor je Mac zodat de camera het nummer goed kan ‘lezen’. Je Mac registreert de code en wisselt deze automatisch in. Let wel op dat je een iTunes Kaart moet hebben met rond de code een kader, alleen deze kaarten kan iTunes lezen en registreren. Andere kaarten, kassabonnen of codes via e-mail dien je handmatig in te voeren via het daarvoor bestemde veld.

Daarnaast kun je ook iTunes Kaarten inwisselen via de Mac App Store. Open hiervoor de gelijknamige applicatie en klik op het tabblad 'Uitgelicht'. Klik vervolgens rechts in de kolom van 'Snelkoppelingen' op de optie 'Wissel in'. Log vervolgens in met je Apple ID en voer net zoals in iTunes je code in.Reacties


  • Noah

    19 juni 2014 om 16:37

    dank je

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!