6 mei 2014

OS X: Instrumenten leren spelen met Garageband

garageband_logoTegenwoordig zijn er veel ‘muziekanten’ die hun instrument online leren bespelen. Denk hierbij aan de vele YouTube video’s waarin ervaren muzikanten hun kennis delen met de rest van de wereld. Zo kun je op een vrij eenvoudige manier gitaar, piano en andere instrumenten leren bespelen.

Naast YouTube kun je ook bij Apple terecht om je muziekinstrumenten te leren bespelen, zo kun je in Garageband standaard gitaar- en pianolessen volgen. Het begint met akkoorden leren lezen en uiteraard uiteindelijk met het echte werk door zelf nummers te spelen.

De lessen kun je terugvinden in de Garageband applicatie, open deze en selecteer in het openingsvenster de optie ‘Leren spelen’. Hier vind je al een introductie voor gitaar-en pianolessen en kun je gelijk de akkoordentrainer afspelen om akkoorden te leren lezen. Via de Leswinkel kun je de overige lessen downloaden de lessen worden gegeven door John Legend, Sting en Norah Jones. Naast de klassieke gitaar kun je ook bass gitaar en rock gitaar leren spelen.

garagebandlessen

Via de microfoon die standaard aanwezig is in je Mac worden de geluiden van de gitaar geregistreerd en controleert Garageband je ontwikkeling. Wanneer je graag pianolessen wil volgen kun je ook een (MIDI) keyboard koppelen aan je Mac via USB. Hierdoor worden de lessen nog nauwkeuriger uitgevoerd.

GarageBand
GarageBandCategorie: Music
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
Mac OS X  4+  951 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Garageband kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!