29 juli 2011

OS X Lion: 5 kleine wijzigingen (deel 9)

Met de nieuwe big features zoals Mission Control, Launchpad en Versions zullen de meeste Mac OS X Lion gebruikers ondertussen wel kennis hebben gemaakt. Maar in Mac OS X Lion zitten ook hele berg aan kleine verbeteringen die ontzettend handig kunnen zijn. Vandaag hebben we weer vijf kleine verbeteringen die zijn ingezonden door Appletips bezoekers. Kleine verbeteringen voor Safari, Finder, Mail en verbinding maken met een hotspot.

1. In Safari kun je met behulp van de cmd⌘ toets een link openen in een nieuw tabblad. In tegenstelling tot de vorige versies wordt dit tabblad nu direct achter het actieve tabblad geplaatst en niet meer op het einde van de reeks. Je kunt dit testen door twee tabbladen te open en daarna een cmd⌘ + klik op een link te doen vanaf het eerste tabblad.

2. Bij selecteren van een aantal bestanden en/of mappen in Finder wordt nu met behulp van een badge het aantal geselecteerde items weergegeven.

3. Wanneer je e-mail ontvangt met een url erin verschijnt hier achter een 'driehoekje' deze geeft je toegang tot Quick Look, je kunt dus vanuit een e-mail de preview bekijken van de toegevoegde url.

4. Je kunt in OS X Finder de bestanden op meerdere manieren rangschikken, wanneer je bijvoorbeeld de Programma's map opent in Finder dan kun je met de 'Rangschik' knop kiezen voor de optie 'Programma categorie'. Per categorie worden nu de applicaties weergegeven. Wanneer het aantal applicaties niet in het Finder venster passen krijg je mogelijkheid om met een soort van Coverflow te bladeren door de applicaties.

5. Als je verbinding wilt maken met een netwerk waarvoor identiteitscontrole vereist is, krijg je in Lion automatisch een venster te zien waarmee je kunt inloggen op het netwerk. Je hoeft dus niet meer zelf Safari te openen, een handige oplossing als je vaak gebruik maakt van HotSpots.

(1) Jan, (2) Stijn (3) Kimmo, (4) Joachim, (5) Alexendra

Ben je ook een nieuwe feature tegen gekomen in Mac OS X Lion die je met appletips bezoekers wilt delen, laat het ons dan weten via het tip-formulier!Reacties


 • Stef

  29 juli 2011 om 19:09

  3 is zo nice :) en het werkt ook in ichat.

 • Igor

  29 juli 2011 om 21:04

  Nr. 1 is echt heel handig!

 • Julian

  29 juli 2011 om 23:36

  4 = HHAAANNDDIIIIIIG!!!!

 • WimDS

  30 juli 2011 om 8:14

  Bedankt voor de tips!

 • christophe du trré

  30 juli 2011 om 11:14

  hoop dat deze kunnen worden gebundeld al deze nuttige tips. Zijn echt een handige tool voor Lion. Bedankt….

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!