8 augustus 2011

10.7OS X Lion: cmd⌘ + D activeren in het dialoogvenster bewaren

Voorafgaand aan Mac OS X Lion was het mogelijk om met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + D het dialoogvenster bewaren te annuleren. Persoonlijk maakte ik er niet erg vaak gebruik van, maar als je deze toetscombinatie gewent bent om te gebruiken kan ik me voorstellen dat je deze functionaliteit nu mist in Mac OS X Lion. De toetscombinatie wordt veelal gebruikt door de Mac OS X gebruikers van het eerste uur.

Om welke reden Apple deze toetscombinatie standaard heeft uitgeschakeld is niet bekend, met behulp van een OS X Terminal commando kun je hem achter weer vrij eenvoudig activeren.

Start OS X Terminal (Programma's ▸ Hulpprogramma's) en type hierin het onderstaande commando:

defaults write NSGlobalDomain NSSavePanelStandardDesktopShortcutOnly -bool YES

Hierna zal de toetscombinatie cmd⌘ + D ("Bewaar niet") weer als vanouds werken in het dialoogvenster bewaren. Je dient de openstaande applicaties individueel te herstarten om de toetscombinatie te activeren.

Uitschakelen is weer mogelijk met:

defaults write NSGlobalDomain NSSavePanelStandardDesktopShortcutOnly -bool NO


Reacties


 • Jan

  8 augustus 2011 om 12:35

  SUPER! Dit was idd iets dat ik vanaf het eerste moment na installatie van Lion verschrikkelijk miste…

 • Daan

  8 augustus 2011 om 13:57

  Tnx! Werkte in sommige apps nog wel maar niet overal meer.

 • Marijn

  8 augustus 2011 om 15:02

  Als ik in SL appletje D deed in een bewaarvenster dan mocht ik het zonder bladeren op het bureaublad zetten. Is dat in Lion niet meer het geval?
  Leuk om te weten want over een weekje stap ik over…
  Veel goede tips trouwens op appletips, bedankt.

 • Alain

  1 september 2011 om 18:00

  In OS Lion mis ik de functie “bewaar als”.

  Als ik een e-mail met bijlage ontvang, kon ik vroeger onder archief / bewaar als / aanklikken. Dat kan nu niet meer. Voor mij is dat heel lastig. Ik ben gewend een bijlage vaak in verschillende mappen te plaatsen, zeker als dat over meerdere onderwerpen tegelijk gaat.

  Is er iemand die mij hiermee kan helpen?

  Alvast bedankt.

  Alain

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!