5 september 2011

10.7OS X Lion: De Finder weergave aanpassen

Wanneer je in Mac OS X Lion een Finder venster opent (cmd⌘ + N) dan zul je zien dat hierin standaard de 'Al mijn bestanden'-weergave verschijnt. Wil je liever zoals dat in de voorgaande versies gebruikelijk was de thuismap tonen dan kun je dit instellen via de Finder voorkeuren.

Open een Finder venster en ga naar Finder ▸ Voorkeuren ▸ Algemeen ▸ optie: Toon in nieuwe Finder vensters. Hier heb je de keuze meerdere locaties wanneer je de thuismap wilt selecteren, selecteer je optie met je naam (Huisje symbool).

Als je graag een opgeruimd bureaublad wilt hebben dan kun je ervoor kiezen om bij de optie 'Toon deze onderdelen op bureaublad' een aantal onderdelen uitschakelen. Standaard zal Mac OS X Lion na installatie de weergave van harde schijven op het bureaublad activeren.

Wanneer je de inhoud van de navigatiekolom in Finder wilt aanpassen dan kun je gebruik maken van het tabblad 'Navigatiekolom'. Door Lion gebruikers wordt ook vaak opgemerkt dat het lettertype van de navigatiekolom aan de kleine kant is. Dit kun je aanpassen via de systeemvoorkeuren:

 ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Algemeen ▸ optie: Symboolgrootte navigatiekolom

Standaard staat deze optie op 'Klein', deze kun je wijzigen in 'Normaal' en 'Groot'.

Bij het uitvoeren van een zoekopdracht via het Finder venster wordt standaard gezocht op je gehele Mac. Vaak ben je echter op zoek naar een bepaald bestand in een map en is het niet nodig dat heel Mac wordt doorzocht omdat dit vaak te veel resultaten geeft. Door in het tabblad 'Geavanceerd' de optie: 'Bij uitvoeren van zoekopdracht' te kiezen voor 'Zoek in de huidige map' wordt er alleen nog maar gezocht in de huidige map.Reacties


  • Helen

    9 oktober 2013 om 23:55

    Ik kon de navigatie kolom links eerst resizen maar nu valt de tekst weg en kan ik deze niet meer breder maken? hij lijkt wel locked? Hoe komt dit ineens?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!