19 maart 2012

10.7OS X Lion: De revisie historie van documenten verwijderen

In Mac OS X 10.7 heb je de beschikking over de nieuwe Versies (Versions) optie. Met behulp van deze functie is het mogelijk om een eerdere versie van een document terug te halen. De meeste Lion gebruikers hebben ondertussen kennis gemaakt met Versies.

Wanneer je gebruik maakt van documenten met gevoelige informatie dan kan het in bepaalde gevallen wenselijk zijn om geen revisies van het document op je harddisk te hebben. Naast privacy redenen kun je de revisies map ook wissen op het moment dat de Versies-functie niet naar behoren werkt. De revisies van het document worden opgeslagen in de verborgen map DocumentRevisions-V100.

Je kunt kunt de inhoud van de map bekijken met behulp van OS X Terminal, type hiervoor het onderstaande commando:

sudo ls -l /.DocumentRevisions-V100

Mocht je de document revisies van alle applicaties willen verwijderen dan is dat mogelijk. Belangrijk hierbij is dat je eerst alle openstaande applicaties afsluit.

Type in OS X Terminal het onderstaande command om alle revisies te verwijderen:

sudo rm -rf /.DocumentRevisions-V100

Alle lokale revisies van de documenten zijn hierna verwijderd van de harddisk, herstart hierna direct je Mac. Tijdens de herstart wordt door Mac OS X automatisch de bestandsstructuur in de map DocumentRevisions-V100 opnieuw aangemaakt.

In sommige gevallen kan het voorkomen dat bij het opnieuw openen van een bestand eenmalig een foutmelding verschijnt, deze zal echter slecht eenmaal verschijnen.Reacties


 • Escom1993

  19 maart 2012 om 14:50

  He vervelende is dan dat je dat natuurlijk regelmatig moet doen want er worden er nadien weer nieuwe aangemaakt.
  Ik zou willen weten hoe je kan voorkomen dat die versies aangemaakt worden.Dus hoe je versions kan uitschakelen . Maar dat heb ik nog nergens gevonden.

 • chantal

  20 maart 2012 om 13:25

  Blijven de versies slechts een tijdje beschikbaar of stapelen ze op waardoor je een overload aan oude versies in je Mac hebt staan waar je mogelijk niets mee doet en wel ruimte inneemt?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!