9 november 2011

10.7OS X Lion: Quick Look gebruiken in een e-mail

In Mac OS X Lion zijn er een aantal extra mogelijkheden aan Quick Look toegevoegd. De grootste wijziging is terug te vinden in Spotlight, daar je muis over een zoekresultaat te bewegen verschijnt automatisch een voorvertoning van het zoekresultaat.

Maar ook in de native Mac OS X Lion applicaties zijn er Quick Look opties toegevoegd. Zo is het in de Mail applicatie mogelijk om een link die zich in een e-mail bericht bevindt te bekijken zonder dat je hiervoor de website in Safari hoeft te openen. Op deze manier kun je heel eenvoudig zien waar de links naartoe leiden en of je te maken hebt met bijvoorbeeld een pishing e-mail of iets dergelijks.

Door je muis over een link in het e-mail bericht te bewegen verschijnt er een symbool in de vorm van een driehoekje achter de link, door hierop te klikken wordt automatisch de voorvertoning geopend.Reacties


  • Louis

    9 november 2011 om 10:23

    Dat is niet helemaal correct. Quick Look laat namelijk nergens zien welke URL er daadwerkelijk geopend wordt. Je ziet alleen maar de site. Dus zeker bij phishing, waar de URL in de broncode van de mail anders is dan wat je ziet en de website heel echt lijkt, is dit geen oplossing. Even je muis over de link en wachten op de tooltip (die wél de echte URL toont) is dan een betere optie.

    Vergeet ook niet dat Quick Look hiervoor gewoon een browser component gebruikt, dus een website die schadelijk is voor je browser zal in Quick Look net zo goed problemen kunnen veroorzaken.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!