12 september 2013

OS X Mail: Alleen de bijlagen verwijderen

mail icon emailUiteraard kun je via een e-mail bericht verschillende bijlagen ontvangen. Dit kan gaan om facturen, afbeeldingen, pdf-bestanden enzovoorts. Wanneer je het e-mail bericht met de bijlage niet verwijderd blijft deze bewaard in je archief en zal deze uiteindelijk opslagruimte in beslag nemen.

In sommige gevallen wil je graag een e-mail bericht bewaren, maar de bijlagen niet. Dan kun je ervoor kiezen om de bijlagen voorgoed te verwijderen uit je e-mail account. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open de Mail applicatie
• Selecteer het e-mail bericht met bijlage
• Navigeer naar de menubalk
• Open het bericht-menu

mailbijlage

Vervolgens kun je de optie 'Verwijder bijlagen' selecteren. Wanneer je deze procedure uitvoert wordt onmiddellijk alle bijlagen uit het geselecteerde e-mail bericht verwijderd en wordt je in plaats van de bijlage de tekst '[De bijlage 'naam-bijlage' is handmatig verwijderd]' getoond.

Wanneer je meerdere e-mail berichten selecteert is het mogelijk alle bijlagen te verwijderen. Dit is dus ook mogelijk voor de gehele inbox met behulp van de cmd⌘ + A toetscombinatie en vervolgens Bericht ▸ Verwijder bijlagen.

Meer over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


 • jonn

  13 september 2013 om 14:41

  Ik probeer van groep emails de bijlages te verwijderen. Lukt niet. Wel als ik alle emails selecteer maar dat is niet de bedoeling.

 • Bert

  6 december 2013 om 8:31

  Dit is op zich een handige manier, maar de datum van alle geselecteerde emails wordt gewijzigd naar de datum van het verwijderen van de bijlagen!!
  Zo kun je nooit meer zien, wanneer het bericht werd ontvangen of verstuurd.

  Niet doen dus!

 • Madeleine

  7 december 2013 om 21:32

  Handig en bij inkomende email lukt dit ook. Bij verstuurde email is het mij nog niet gelukt en is de optie “verwijder bijlagen” niet beschikbaar (grijs). Iemand nog tips hoe ik dit wel kan doen bij verstuurde emails want dat wil ik heel graag ook daar kunnen doen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!