18 november 2010

OS X Mail: De kleur van notities wijzigen

De gele achtergrond van de notities in OS X mail zijn naar mijn mening wel heel erg geel. In de mail applicatie zelfs is er geen mogelijkheid om de notitie kleur aan te passen.

Gelukkig is het voor een beetje gevorderde OS X gebruiker mogelijk om deze kleur zelf aan te passen. De notities bestaan namelijk uit HTML en CSS code en bevinden zich in mail.app

Om de notitie kleur aan te passen volg je de onderstaande stappen:

Sluit de Mail applicatie af en ga in OS X Finder naar de map Applicaties en selecteer Mail, Control+klik hierop en kies de menuoptie "Toon pakketinhoud...".

Er verschijnt nu een nieuw Finder venster, open hierin de map ContentsResources. In deze map bevinden zich de twee bestanden note-view.html en note-window.html deze worden gebruikt als opmaak bestanden voor de notities.

Maak in beide html bestanden met een text editor (bv. BBedit) de onderstaande wijziging:

Je verplaatst het einde van de commentaar regel background gradient naar het einde van de img regel. Bewaar hierna je wijzigingen. Door dat je een systeem bestand aan het bewerken bent dien je jezelf te autoriseren met een beheerder account om de wijzigingen op te slaan.

Nadat dit is gedaan open je in dezelfde map het bestand note.css. Hierin kan je nu bij background:rgb de kleur van je eigen keuze invullen. In dit voorbeeld gebruik 212, 212, 212 een lichte kleur grijs.

Bewaar ook deze wijziging en herstart de Mail applicatie.

Het resultaat...Reacties


 • Wouter

  18 november 2010 om 9:00

  Deze is nog handiger dan Mail.app van apple: http://www.sparrowmailapp.com/

  Werkt alleen met Gmail of Google Apps. Gebruik hem sinds vorige week en het is werkelijk een verademing ;)

 • Jurgen

  18 november 2010 om 9:01

  Bestaat er ook een mogelijkheid om de kleur van het programma ‘mail’ aan te passen ?

 • Casper

  18 november 2010 om 12:52

  @Wouter

  LOL! Staat al bijna een week op apple tips zelf…

 • Rob Vermeulen

  18 november 2010 om 13:32

  @Wouter: bedankt voor de tip over Sparrow! Ziet er fris uit, ben benieuwd waar ze verder nog mee komen. Ik verzamel al mijn inkomende mail in Gmail, maar gebruik veel verschillende afzender-accounts (privé en allerlei zakelijke) en hoop dat het ook mogelijk wordt om die te kiezen bij het maken van een nieuw bericht.

 • Rob Vermeulen

  18 november 2010 om 13:51

  Sorry, laatste reactie was off topic. Ik had de oorspronkelijke tip gemist, niet naar de RSS-feed gekeken maar gewoon naar de site gegaan en soms zijn het er zo veel!

 • Wouter

  18 november 2010 om 14:00

  Ik heb het even nagekeken in mijn twitter stream en ik heb de tip ook van appletips.nl. Blijft toch een handige site ;-)

 • Roy

  18 november 2010 om 14:33

  Erg handig.
  Beter dan geel.

 • Jurgen

  18 november 2010 om 17:04

  tja allemaal leuke opmerkingen, maar geen antwoord op mijn vraag…

 • Wim

  19 november 2010 om 15:45

  De kleur van plaknotities is net zo erg!

Een reactie toevoegen: