5 augustus 2013

OS X Mail: Meerdere e-mailberichten afdrukken

mail iconWanneer je een e-mail wilt afdrukken vanuit de standaard OS X Mail applicatie dan volstaat het om gebruik te maken van de toetscombinatie cmd⌘ + P. Je kunt hiervoor ook gebruik maken van de menu-optie Archief en vervolgens de optie 'Druk af' selecteren.

Wanneer je meerdere e-mails wilt afdrukken, zou je kunnen denken dat je met behulp van de cmd⌘-toets meerdere e-mails selecteert en vervolgens 'Druk af' selecteren. Echter wordt er dan maar één e-mail afgedrukt. Wanneer je meerdere e-mails in één keer wilt afdrukken dien je onderstaande stappen uit te voeren.

Selecteer met behulp van de cmd⌘-toets de gewenste e-mails en selecteer in het menu Archief de optie 'Bewaar als…' of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + S. Voer een gewenste bestandsnaam in en kies een locatie waar het bestand dient worden opgeslagen. Selecteer als structuur de optie 'RTF-tekst' en bevestig dit door op 'Bewaar' te klikken.

multidrukken

Wanneer het je het zojuist opgeslagen document opent in Teksteditor krijg je een overzicht van de geselecteerde e-mails in een tekstbestand. Indien nodig kun je de e-mails nog bewerken en vervolgens kun je deze eenvoudig afdrukken via Archief ▸ Druk af… of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + P.

Meer over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: