5 augustus 2013

5 iOS games gebaseerd op animatie films

app-storeBij de lancering van een (animatie) film wordt er tegenwoordig ook een leuke verassende applicatie uitgebracht voor je iPad (mini), iPod Touch en iPhone. Op deze manier kun je kennismaken met de personages en het verhaal van de film.

De applicaties bevatten leuke spelletjes en zijn bovendien erg verslavend. Wij van appletips zijn uiteraard ook fan van deze spellen en presenteren jullie daarom onze top 5 van leuke en interactieve game applicaties van het afgelopen jaar die gebaseerd zijn op (animatie) films.

#5 Temple Run: OZ
Temple Run is een bijzonder populair spel en kent al vele gedaantes. Naast de originele versie is er ook een vernieuwde 2.0 versie uitgebracht, een Brave versie voor Pixar en een speciale versie voor de film 'The Wizard of Oz'.

Deze laatste is zeker een aanrader om de grafische scènes en spelelementen. In deze versie moet je zien te ontkomen van de bavianen die je van het rechte pad willen doen afwijken. Uiteraard zul je allerlei soorten omgevingen herkennen uit de film.

Temple Run: Oz
Temple Run: OzCategorie: Games, Entertainment, Adventure, Action
Ontwikkelaar: Disney Electronic Content, Inc.
iPad & iPhone  9+  208 MB DOWNLOAD  € 2.29

#4 Iron Man 3
In tegenstelling tot de oude Iron Man games van Gameloft is dit derde helemaal gratis te downloaden in de App Store. Dit 3D-spel heeft een erg tof verhaal waar je zelf de held Iron Man kun spelen en wereldwijd bedreigingen dient te verhelpen.

Zo kom je als Iron Man in Malibu, New York en China waar je heel wat missies dient op te lossen die boordevol actie zitten. De app is volledig gratis, uiteraard kun je allerlei extra uitrustingen kopen via in-app purchases.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

#3 Toy Story: Smash It!
Dit jaar heeft Disney Toy Story nog eens extra in het zonnetje gezet met een heuse nieuwe game voor je iDevice. In dit spel kruip je in de huid van Buzz Lightyear en ga je in de fantasiewereld van het speelgoed.

Via dit spel kun je jou puzzel capaciteiten testen door met behulp van en bal en andere gadgets alle 'marsmannetjes' te raken. Uiteraard wordt je technisch inzicht op de proef gesteld. Het spel is erg leuk en heeft een hoge herhalingsfactor.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

#2 Monsters University
In de film 'Monsters University' keren we terug naar de begin jaren van Mike en Sully in Monstropolis. In gelijknamige applicatie kun je spelen met de welbekende personages uit de film. De game is verdeeld in verschillende leuke levels waarbij je dient te springen, glijden en obstakels te ontwijken.

Je neemt deel aan de beroemde 'Scare Games' om de ultieme griezel te worden, hiervoor dien je verschillende opdrachten uit te voeren. Monsters University bevat veel toffe gameplay-elementen en prachtige 3D graphics die je uiteraard herkent vanuit de film.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

#1 Minion Rush
De absolute topper van dit jaar (tot nu toe) is 'Minion Rush'. Deze spel-app is een endless runner zoals bijvoorbeeld Temple Run. Wat de game zo leuk maakt en anders is dat je langs allerlei leuke en drie verschillende plaatsen komt uit de film, verschillende battles dient uit te voeren, opdrachten dient te vervullen, enzovoorts.

Met behulp van Gru's gadgets kun je de game naar een hoger level brengen en meer punten verdienen. Jouw Minion kun je personaliseren met verschillende outfits en je gaat de strijd aan met je vrienden. Tijdens de 'endless run' wordt je op de hoogte gebracht tot hoever jou vrienden zijn geraakt en uiteraard kun je alles prachtig nalezen via de rankinglijst. Hoe verschrikkelijk ben jij? Ontdek het zelf in deze gratis app.

Minion Rush
Minion RushCategorie: Games, Entertainment, Arcade, Family
Ontwikkelaar: Gameloft
TV, iPad & iPhone  9+  142 MB DOWNLOAD GRATISReacties


  • Roland

    5 augustus 2013 om 21:12

    Tintin (Kuifje) is ook wel een goede game

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!